Noutăți

Unele dintre cele mai vizitate locuri din India: Uimitoarele temple Ajanta, săpate în stâncă (galerie foto)

Templele Ajanta se află în nord-est Indiei, la circa 100 km nord de orașul Aurangabad, fiind cea mai mare aglomerarede temple din lume săpate în rocă: aproape 1000. Într-un astfel de templu mahaianic s-au descoperit inclusiv picturi ce reprezintă scene din viața lui Buddha.

Povestea realizării lor începe în secolul II și durează până în secolul V. În această perioadă, valea a fost locuită de budiști. Se estimează că  săparea unui singur templu ar fi putut să dureze și 30 de ani. In secolul V budiștii sunt alungați din această vale iar templele sunt date uitării. Ele sunt redescoperite în aprile 1819 când în zonă ajung militari britanici, plecați la vânătoare de tigri. Ofițerul englez John Smith este cel care le descoperă și lasă pe un perete o inscripție care marchează acest lucru.

Astăzi, acest loc special a devenit un obiectiv turistic important. Fotografiile spun totul:

dafegw fagg

Pe lângă efortul extraordinar de săpare în stâncă a acestora, aceste temple prezintă și sculpturi și picturi artistice remarcabile. Intrarea templelor este îngustă, iar încăperile sunt mai mult largi decât adânci. La intrare privirea vizitatorului cade pe o statuie sculptată în piatră a zeului Budha. Grota cea mai importantă are scene executate cu măiestrie din viața lui Buddha, imagini care dau senzația de adâncime. Pentru protecția acestora ele sunt acoperite cu material plastic transparent .

erf daferr dafag dafagff

 

sursa: amusingplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii