Noutăți

Unde radio misterioase provenite din afara Căii Lactee au fost captate de telescopul Parkes

 •  
 •  
 •  

Cinci semnale misterioase care provin din afara Căii Lactee au fost recent reperate de telescopul radio Parkes din Australia. Emily Petroff, de la Universitatea Swinburne, crede că aceste impulsuri ar trebui studiate cu foarte mare atenție: “Nu avem nici o idee despre ceea ce s-a întâmplat, de unde provine semnalul și ce l-a cauzat, dar știm că este cu siguranță ceva intrigant pentru lumea științifică.

Acest semnal radio este repetitiv și durează doar câteva milisecunde, manifestându-se sub forma unor “explozii” de unde radio. Misterul provine din faptul că nu se știe ce ar putea produce o astfel de emisie. Acest lucru I-a condus pe unii astronomi să speculeze că exploziile ar putea fi orice – de la stele care se ciocnesc la mesaje create de extratereștrii.

Fiecare semnal neobișnuit din spațiu ne încurajează să ne întrebăm dacă acesta provine de la o civilizație extraterestră. Din moment ce un astfel de semnal este imposibil de interpretat, entuziasmul nostru scade. Ar fi fantastic dacă semnalul reperat de telescopul Parkes ar fi creat de o altă civilizație însă în prezent nu vom putea desluși acest lucru, putem doar să speculăm că impulsurile sunt fie naturale fie artificiale. Poate omul viitorului va putea să înțeleagă mai bine tainele Universului”, a spus Nigel Watson, autor al Manualului de Investigații OZN.

Până în prezent, mai puțin de 20 de astfel de impulsuri provenite din spațiul cosmic au fost înregistrate de telescoapele radio din întreaga lume, de la dezvoltarea acestei tehnologii.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: dailymail.co.uk

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Unde radio misterioase provenite din afara Căii Lactee au fost captate de telescopul Parkes

 1. cetățeanul tulburat // 6 ianuarie 2016 at 18:00 // Răspunde

  niște mincinoși cu toții…Ne țin în întuneric continuu, adică
  s-au construit atâtea mii de radio telescopuri pe toată planeta și s-au investit atâtea miliarde de dolari în echipamente plătind salariați cu mii de dolari lunar, ca să ne dea niște explicații evazive?! Păi să își dea cu toții demisiile și să se apuce de altceva, poate oamenii viitorului “sanchi” vor fi mai capabili.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii