Noutăți

Unde își cheltuie banii săracii și bogații din SUA?

  •  
  •  
  •  

Parlamentarii din mai multe state din SUA îndeamnă populația la limitarea folosirii (cheltuielii) ajutorului social drept beneficii publice, sugerând că cei săraci cumpără lucruri ca homari, filet mignon, vacanțe la bordul navelor de croazieră și vizite la psihologiBiroul de Statistică a Muncii a lansat recent noi date cu privire la modul în care săracii și cei bogați își cheltuie banii.

Pentru prima dată, Biroul a lansat aceste date obținute de la zece clase de oameni din SUA, sortate după venituri.

 

imrs.php
Așa cum
arată graficul de mai sus, cei bogați cheltuiesc mai mult în aproape fiecare categorie, deoarece își permit. Ca un procent din veniturile lor totale, care sunt mai mari, cei bogați, în general, cheltuie mai puțin. Rezultatul este că cei bogați au relativ mai mulți bani rămași după acoperirea cheltuielilor esențiale, (chirie, întreținere, mâncare, transport) în ciuda bugetetelor mai extravagante în aceste categorii

Sondajul nu oferă nici o dovadă cei săraci și-ar pierde banii pe delicatese. Într-adevăr, rezultatele arată că, indiferent de venituri, americanii fac alegeri foarte asemănătoare la magazinul alimentar. Bogații cheltuie mai mult per ansamblu, desigur, și mai puțin ca o parte din cheltuielile lor totale. Cu toate acestea, bogații, săracii și clasa de mijloc cheltuie aproximativ 19 la sută din bugetul alimentar pe fructe și legume, circa 22 la sută pe carne, și aproximativ 13 la sută pe pâine și cereale.

Pește și fructe de mare între 3 și 4 la sută din bugetul alimentar pentru toate grupurile 80 dolari pe an pentru cei săraci, și 222 dolari pe an pentru cei bogați.

mexicos-wealth-poverty-contrast-02
Normal,
cei bogați cheltuie relativ mai mult din banii lor pe alimentație și alcool, comparativ cu bugetul alimentar

Cei bogați au mai mulți bani ca să-i cheltuie pe alte obiecte și obiceiuri de lux. Cel mai bogat grup din sondaj, a cheltuit 2.239 dolari pe parcursul anului privind taxele și admiterea, probabil la evenimente sportive, muzee și concerte, precum și 1.084 dolari pe animalele lor de companie. Cel mai sărac grup din sondaj a cheltuit 162 dolari și 220 dolari în aceste categorii.

Cea mai mare diferență de dintre bogați și săraci nu este modul în care aceștia cheltuie, ci modul în care aceștia economisesc. Pentru fiecare dolar care îl cheltuie la magazinul alimentar, săracii economisesc  12 cenți, în timp ce bogații pun departe 3.07 dolari în pensii și asigurări de viață.

sursa: washingtonpost; Biroul de Statistica a Muncii (SUA)

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Unde își cheltuie banii săracii și bogații din SUA?

  1. Erwin Lucian Bureriu // 2 iunie 2015 at 7:34 // Răspunde

    Semnificativă fotografia, se pare, luată din California. Un highway desparte, prin zidul antifonic, cartierul aglomerat al celor mai puțin avuți de cel cu case imense. Ar fi bine, sigur, să cât mai puțini vecini, dar situația nu e prea alarmantă în State. Mâncarea e mai ieftină decât în România, iar un portbagaj umplut la Safe Way o dată pe săptămână ajunge unei familii pe tot acest interval. Am cele mai bune impresii despre acest stat.

  2. Fotografia nu pare deloc din California (chiar poza are titlu de Mexic, puneti mouse-ul pe ea; sau: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2631333/Mexico-divided-Stark-photos-urban-wealth-poverty-side.html). Strada aia nu este highway (“Highway usually refers to a long road, giving a relatively fast connection between two place”, adica autostrada in sensul larg).

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii