Noutăți

Unalaska – orașul din Alaska unde vulturii sunt la fel de obișnuiți ca și porumbeii

Vulturul este simbolul Statelor Unite, însă majoritatea americanilor nu au norocul să vadă pe viu o asemenea pasăre maiestoasă în timpul vieții. La polul opus se află locuitorii unui mic orășel din Alaska, Unalaska; aici vulturii sunt la fel de obișnuiți ca și porumbeii care se află în marele parcuri de pe lângă așezările urbane. În Unalaska locuiesc în jur de 4700 de oameni care trebuie să-și împartă spațiul cu peste 600 de vulturi, nu otdeauna prietenoși.

De obicei vulturul, animal foarte teritorial, își face cuibul în vârful copacilor, însă problema este că în Unalaska nu prea sunt așa de mulți copaci sau piscuri înalte, așa că păsările își construiesc cuiburile pe stânci aflate la marginea orașului sau în construcțiile abandonate din oraș. Este ușor să dați peste un asemenea cuib de vultur, motiv pentru care autoritățile locale împânzesc în fiecare vară orașul cu semne de avertizare în timpul sezonului de împerechere, care începe la începutul lunii iunie și tine până la sfârșitul verii.

În Unalaska șase din zece locuitori au avut de-a lungul timpului nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor incidente cauzate de întâlnirea cu acești prădători.

Unalaska-bald-eagles2-750x422

“Avem aceste semne pe care le punem în fiecare an pentru a le reaminti oamenilor că există vulturi cuibăriți în zonă. Aceste pasări vor face tot ce le stă în putință pentru a-și proteja puii și cuibul, de aceea trebuie să fim precauți să nu le deranjăm “, a declarat șeful adjunct al poliției, Jennifer Shockley, pentru publicația Alaska Public Media.

Însă de ce sunt atât de mulți vulturi aici? Insula Unalaska are o lungime de aproape 90 de km, dar păsările aleg să trăiască într-o zonă de numai câțiva kilometri pătrați. Ei bine, așa cum probabil ați ghicit deja, are de-a face cu mâncarea. Orașul din Alaska este situat chiar lângă port, unul dintre cele mai mari porturi de pescuit din lume, iar peștele este o bază a regimului alimentar al vulturilor.

sursa: http://www.odditycentral.com/travel/the-alaskan-town-where-bald-eagles-are-as-common-as-pigeons.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii