Noutăți

Una dintre cele mai vechi specii de câini sălbatici din lume a fost redescoperită după mai bine de 50 de ani de căutări. De ce nu au putut fi aceștia îmblânziți niciodată?

  •  
  •  
  •  

După decenii de căutări și dezbateri, s-a redescoperit „cel mai rar câine sălbatic din lume”. Despre specia denumită Noua Guinee Highland sau câinele sălbatic HWD au curs multe povești și legende de-a lungul timpului, însă în ultimii 50 de ani, oamenii de știință au crezut că aceștia au dispărut cu totul, nemaiîntâlnind niciun exemplar în lungile expediții de căutare realizate pe insulele din sudul Pacificului.

Totul s-a schimbat săptămâna trecută, când cei de la fundația New Guinea Highland Wild Dog au publicat aproximativ 20 de fotografii realizate pe înălțimile din Puncak Jaya, un munte din Indonezia, situat pe insula Noua Guinee. S-au observat cel puțin 15 exemplare, masculi, femele și pui cu vârsta cuprinsă între 3-5 luni. Câinii sălbatici se află într-o zonă izolată, la o altitudine de 4000 de metri, departe de orice activitate umană.

content-1490888182-poooch22

Studierea acestor câini este un element cheie pentru înțelegerea comportamentului și a habitatului de care au nevoie pentru a supraviețui” , au declarat cei de la Fundația Noua Guinee Highland Wild Dog.

În captivitate există peste 200 de exemplare. Potrivit oamenilor de știință, această specie este cel mai bun exemplu a unei specii canine care s-a dezvoltat și evoluat independent de influența omului, aceste exemplare nefiind domesticite de om, deși, de-a lungul timpului s-a încercat acest lucru. Trăiesc în haite, iar acest lucru i-a făcut să își creeze propria lor lume, în care intervențiile omului sunt privite ca un gest de agresiune și de destabilizare.

extra_large-1490888166-cover-image

sursa:.iflscience.com

sursa: .nationalgeographic.com.au/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii