Noutăți

Un vehicul blindat circulă pe post de… taxi în Sankt-Petersburg, Rusia

  •  
  •  
  •  

Unul dintre cele mai ciudate taxi-uri din lume circulă pe străzile din Sankt-Petersburg, Rusia. Modelul BRDM-2 a fost fabricat în Uniunea Sovietică între anii 1963 şi 1989. Bine cunoscut pentru capacitatea sa de a cutreiera orice fel de teren, BRDM-ul a fost armat cu o mitralieră grea Vladimirov de 14,5mm şi un Kalashnikov de 7.62mm. Astăzi actualul proprietar l-a vopsit în roz și îl folosește pe post de taxi, primind autorizație din partea autorităților orașului după o lungă campanie de promovare și strângeri de semnături din partea oamenilor dornici de a se plimba cu așa ceva.

Totuși pentru a nu strica asfaltul din cauza greutății sale, BRDM 2 are interzis pe anumite străzi din centrul orașului și nici nu are voie să staționeze într-un singur loc mai mult de 30 de minute.

taxi2 taxi4

Poate că pare o alegerea ciudată pentru a ajunge la serviciu sau acasă însă vehiculul are și câteva avantaje, interiorul spaţios şi capacitatea amfibiană care îi permite să ducă persoane la adrese de peste râul Neva. Acesta este util mai ales în timpul legendarului „white nights” în timpul verii din Sankt-Petersburg , când podurile sunt ridicate în fiecare seară pentru a permite navelor mari să treacă între Lacul Onega şi Marea Baltică.

Potrivit celor de la odditycentral.com interiorul taxiului inedit este neschimbat, ceea ce le oferă clienților o experiență autentică a unei călătorii cu un vehicul militar sovietic. O singură cursă costă în medie 100 dolari.

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii