Noutăți

Un vechi oraş roman a fost descoperit graţie tehnologiei georadar! (Foto-Video)

Terme, o piață, un templu, canalele unui apeduct. Falerii Novi, nu departe de Civita Castellana, în Lazio, avea cel puțin jumătate din dimensiunea Pompeiului.

Zidurile sale sunt vizibile, însă orașul se află încă în subteran. El a fost „văzut” totuşi de un grup de arheologi de la universitățile din Cambridge și Ghent, care au publicat rezultatele cercetărilor lor pe site-ul Antichity.

Experţii şi-au desfăşurat munca cu ajutorul tehnologiei GPR, un georadar, instrument folosit în geofizică pentru penetrarea solului.

Tehnologia poate ”vedea” sub suprafaţă cu ajutorul unei antene de radar care trimite în pământ un semnal electromagnetic prin intermediul unei unde radio şi ”ascultă” ecourile reflectate de obiecte, precizează agenţia Reuters.

Folosind această metodă, echipa condusă de Martin Millet a făcut descoperiri „uimitoare” în interiorul zidurilor Falerii Novi, un site care a apărut după distrugerea de către romani a Falerii veteres, în 241 î.Hr, când aceștia i-au deportat pe locuitori la câțiva km distanță într-un un nou sit, ale cărui ziduri au rămas intacte și vizibile pe traseul Roma – Civita Castellana-Viterbo, la aproximativ 50 km de capitală.

Citește mai mult: Rador


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii