Noutăți

Un tratament vechi de 1000 de ani poate distruge bacteriile rezistente la antibioticele moderne

Spre surprinderea și entuziasmul cercetătorilor de la Universitatea din Nottingham, Anglia, un tratament vechi de 1000 de ani, conceput pentru tratarea infecțiilor oculare, poate fi folosit cu succes pentru a ucide bacteriile moderne precum MRSA, care sunt rezistente la antibiotice.

MRSA sunt bacterii care, prin toxinele sale S.aureus, pot cauza diferite afecțiuni, de la reacții cutanate până la septicemii grave. În fiecare an, în Statele Unite, de exemplu, mor 20.000 de oameni din cauza acestor bacterii. Creșterea numărului de îmbolnăviri este favorizată de lipsa igienei și informarea insuficientă despre agentul patogen, mai ales în spitale, de unde aceste bacterii se pot contacta cu ușurință.

Dar din ce era făcută rețeta anglo-saxonă acum 1000 de ani? Ei bine, în ea se găseau ceapă, usturoi, vin și fiere de la vaci. Oamenii de știință au constatat că doar combinate în anumite cantități, ingredientele respective sunt eficente, reușind, cu ajutorul acestei „tincturi”, să ucidă 90 % din bacteriile rezistente la medicamentele actuale.

Cercetăriile au continuat pe biofilme cu MRSA, colonii de bacterii foarte greu de combătut pentru antibiotice, iar rezultatele au fost similare cu cele din testele anterioare. Următoarea etapă din testarea eficacității remediului a fost expedierea acestuia în SUA unde a fost testat pe rănile șoarecilor. Și în acest caz a îndepărtat majoritatea celulelor infectate cu MRSA după doar 24 de ore.

Microbiologul Freya Harrison este surprinsă de cât de eficient este antibioticul natural vechi de peste 1.000 de ani și cum a trecut  toate testele. Cu toate acestea, cercetătorii nu știu cu exactitate cum funcționează acest remediu, ei lucrând din luna martie a acestui an la descifrarea modului de acțiune a incredientelor.

Cum au reușit oamenii de acum 1000 de ani să-l facă așa de eficient, de unde au avut cunoștințele necesare și cum l-au testat?

 

sursa:http://www.ancient-origins.net/news-general/medieval-medicine-1000-year-old-onion-garlic-kills-modern-bacterial-superbugs-020281

sursa:http://www.sciencealert.com/1-000-year-old-onion-and-garlic-remedy-kills-antibiotic-resistant-bugs

sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/MRSA

sursa:http://mrsa-research-center.bsd.uchicago.edu/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Un tratament vechi de 1000 de ani poate distruge bacteriile rezistente la antibioticele moderne

 1. Care estee rețeta/proporțiile?

  • Radu Ungureanu // 12 iunie 2015 at 9:26 // Răspunde

   Buna ziua, se pare ca nu au fost date publicitatii proportiile, cel putin presa internationala nu scrie nimic despre ele.

 2. Binenteles ca remediul nu va fi dat pubicitatii sau macar scos la vanzare…ar falimenta toate companiile farmaceutice din lume. Un caz similar si cu masinile electrice, etc.

  • Remediul se gaseste si multe alte remedii la orice alta problema se gasesc si nu au falimentat nici o firma farmaceutica pana acuma.
   Ce ar falimenta firmele farmaceutice ar fi schimbarea gandirii la un procent semnificativ al populatiei, sper ca te-am pus pe ganduri, cu buna intentie :).

   • Esti extrem de inteligent,dar daca stii asa de multe de ce nu ajuti omul si sa-i dai locul de unde poate sa -si ia remediula?Sau est de la o companie farmaceutica si ai devenit subit filosof?

 3. burca valeria // 13 iunie 2015 at 7:52 // Răspunde

  cum putem obtine tratamentul,va ror

 4. Iata reteta:
  Bald’s eye salve

  – Equal amounts of garlic and another allium (onion or leek), finely chopped and crushed in a mortar for two minutes.

  – Add 25ml (0.87 fl oz) of English wine – in this case, taken from a historic vineyard near Glastonbury.

  – Dissolve bovine salts in distilled water, add and then keep chilled for nine days at 4 degrees Celsius before straining through a cloth to remove particulates.

 5. Vraci Halona // 24 iunie 2016 at 14:21 // Răspunde

  in aceasta reteta nu zice nimic de fiere de bovina “Equal amounts of garlic and another allium (onion or leek), finely chopped and crushed in a mortar for two minutes.

  Add 25ml (0.87 fl oz) of English wine – taken from a historic vineyard near Glastonbury.

  Dissolve bovine salts in distilled water, add and then keep chilled for nine days at 4C.”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii