Noutăți

Un templu construit cu tehnologie “extraterestră”?!? GALERIE FOTO

Templul din Kailasa este un templu indian, construit într-o singură stâncă. Este monumentul central al unui complex de 34 de temple de la peştera Ellora din India. Peştera din Ellora se află în statul indian Maharashtra. 12 temple din acest complex arhitectural sunt budiste, două sunt jainiste, iar celelalte sunt hinduse. În această ultimă categorie se înscrie şi măreţul Templu Kailasa.

Ceea ce este absolut uimitor pentru această construcție este faptul că este realizată dintr-o singură bucată de piatră, cioplită de sus în jos!!!

2530b9007a1ef3e4766d5b4573918f28
În India, templele din acest complex au putut fi vizitate dintotdeauna, dar pentru restul lumii acest lucru a fost posibil doar începînd cu anul 1794. Britanicul Charles Weir a scris despre aceste miracole arhitecturale dând naştere unui adevărat interes în vizitarea lor.

Conform variantei oficiale, Templul Kailasa a fost construit în secolul VIII, în perioada conducerii lui Dantidurga, în dinastia Rashtrakut şi a fost dedicat zeului hindus Shiva din Munţii Himalaya.

Dar ce este atât de special despre acest templu? Pentru că nu a fost construit prin adăugarea de blocuri de piatră, ci un întreg munte a fost sculptat pentru a fi creat. Templul constituie singurul exemplu din întreaga lume unde un munte a fost tăiat de sus, pentru a crea o structură. În toate celelalte temple şi peşteri, chiar și în Ellora, stânca a fost tăiata din față și sculptată de-a lungul său şi nu de sus şi de-a latul cum este cazul templului Kailasa.

hram_3
Pentru a înţelege această tehnică trebuie să ne uităm
la pilonul templului, care este foarte înalt. În mod normal, pentru a crea un astfel de pilon imens, ar fi nevoie de ani de muncă pentru a realiza o astfel de sculptură exact pe o astfel de stânca uriașă. Dar acest pilon a fost sculptat ca şi când s-au dat la o parte toate bucăţile de munte în jurul său. O cantitate de stânca enormă, care a fost eliminată pentru a se crea acest pilon.

KAILASA 1

Aşadar: a fost mâna omului capabilă de o astfel de inginerie în acea perioadă a vremii? Arheologii confirmă că peste 400.000 de tone de rocă au trebuit să fie scobite, lucru care ar fi durat extrem de mulți ani.

Deși arheologii fixează data realizării acestui complex în secolul VIII, multe voci spun că este greu de crezut că oamenii acelor vremuri aveau cunoștințe atât de avansate și instrumente tehnice  așa de performante încât, cioplind muntele de sus în jos, să obțină o astfel de capodoperă, desăvârșită din punct de vedere arhitectural, de o complexitate uluitoare…

Și atunci, cine să fie realizatorii acesteia: o civilizație străveche ale cărei urme s-au pierdut, extratereștrii?!?… Probabil că speculațiile nu se vor opri niciodată, la fel cum misterul acestui loc și grandoarea realizării nu se va opri din a-i uimi pe vizitatori.

 

VIDEO

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: wikipedia, greatbuildings.com, worldwonders


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

22 Comments on Un templu construit cu tehnologie “extraterestră”?!? GALERIE FOTO

 1. Eh,pe naiba!Era tot timpul acolo!Indienii au maturat doar citeva roabe de frunze.Cine v-a spus dvs,ca in epoca pietrei existau doar ,,niste pitecantropi de treaba,care nu aveau altceva de facut, decit sa sara prin pesteri intr-o laba”?!

 2. De ce neaparat tehnologie extraterestra si nu doar simplu; tehnologie? De ce musai sa diferentiem terestrii de extraterestrii precum si tehnologiile lor? Sau culturile? Pe baza caror fundamente de gandire? De ce sa cautam permanent diferentele si nu ceea ce avem in comun cu totii? “Divide et impera” sau “vivit et regnat in unitate”?

  Este simplu vorba despre tehnologii care nu se incadreaza in paradigam curenta de gandire. Toate culturile vechi de pe acest Pamant au mitologii fabuloase care ascund multe adevaruri fundamentale, gresit etalonate de savantii actuali ca fiind rodul imaginatiei omului primitiv.

  • De ce trebuie musai sa vina obositi ca tine sa-mi zica ce e adevarat. Deja stiu ce e adevarat si ce nu, n-am nevoie sa vina Danutza sa-mi zica. Vezi ca ai gresit cel mai important cuvant din toata poezia ta copiata de pe YOUTUBE: “PARADIGMA”

 3. ,,Nihil mortalibus ardui est”Am citit si am ascultat parerile unor oameni care spuneau ca in epoca pietrei oamenii erau mult mai inteligenti decit noi.Nu au ramas mormane de pleaua ruginite sau peturi risipite peste tot?Poate in acele vremuri Terra a fost mult mai darnica cu ei si nu aveau nevoie de toate prostiile..pina cind?..hmmm…Ray Bradbury,,Aici sunt tigri”.!! Ceea ce nu a existat nu exista sau nu va exista va fi in afara inchipuirii noastre!!!!!

 4. *multe voci spun că este greu de crezut că oamenii acelor vremuri aveau cunoștințe atât de avansate și instrumente tehnice* – cand cele multe voci habar nu au ce era pe vremea aia, cum au tupeul sa se pronunte?

  Ar trebui sa fim putin mai rezervati in afirmatii facem, cat timp nu avem destule argumente, ci doar fantezia noastra ne joaca feste. In nenumarate randuri s-a demonstrat ca habar nu avem ce a fost inainte de istoria cunoscuta.

 5. Da, e ca si cum ar fi fost scos la o imprimanta 3D uriasa. Cel mai greu de imaginat este cum au fost facute formele geometrice in negativ, adica cele adancite in piatra, acolo este necesara o tehnologie extraordinara pentru a le scobi exact. Sunt mistere care poate dovedesc ca a existat un ciclu al civilizatiilor avansate pe acest pamant, nu o simpla linie de evolutie sau poate chiar o convietuire a pamantenilor cu alte civilizatii. Orice este posibil.

 6. Avramescu Cristheodor // 17 iulie 2015 at 19:36 // Răspunde

  Istorie necunoscuta,sunt multe intrebari…………..

 7. de cele mai multe ori suntem tentati sa ne vedem cu mult superiori fata ce generatiile trecute, dar nu intelegem multe lucruri. Titluri pompoase (senzational) dar pe timpuri ca atunci nu exista retea de socializare, internet, wikipedia, etc.etc. Oamenii aveau timp sa gandeasca, era loc pentru imaginatie… pune acum un tanar sa faca o ecuatie matematica fara calculator e un om terminat dpdv psihic, intreaba-l orice altceva fara internet si tehnologie e mort …. nu intelegem ca , cu cat avansam scadem intelectual. asta e

  • Asa e, asta cred si eu, ca oamenii inainte erau mai inteligenti, mai intelepti insa dpdv stiintific nu aveau la indemana ca azi atatea legi stiintifice si descoperiri. Cu mintea de atunci, chiar fara masinarii, curent s.a., adunandu-se cativa mesteri mari ai vremii puteau realiza “minuni”. Oameni “de stiinta” contemporani refuza ipoteza asta pentru ca ar contraveni teoriei pur teoretice, evolutioniste pe are o sustin in care se sustine ca noi devenim mai destepti insa realitatea e invers. Marii imparati si domnitori nu aveau curent, telefon, nici macar harti corecte ale tinuturilor insa conduceau cu vitejie tari in razboiae, erau foarte capabili. Un politician modern nu se poate conduce nici pe sine, e handicapat sufleteste, daramite samai conduca cum trebuie o tara; si are in jurul lui o puzderie de alte minti “evoluate” ca si a lui.

 8. Acum multi ani in urma pana sa apara pe piata telefoanele mobile daca cineva ar fi gasit pe strada un telefon mobil pe strada ar fi zis ca o nava spatiala l-a pierdut. Avem mintea asa de limitata. In ziua de astazi tehnologia e foarte avansata dar noi mintal nu.poate asta e diferenta dintre civilizatiile vechi si noi ei erau mult mai avansati mintal ceea ce mintea omului poate contempla tehnologia ne-ar fi inutila

 9. Sunt de acord cu DAN , cateva rinduri mai sus … si … daca suntem tot noi dar din viitor !!! Realitatile paralele exista si coexista concomitent , numai ca noi nu am ajuns nu la tehnologia asta asa de avansata , ci in primul rand la constiinta universala a acestui univers in care traim si ne subdezvoltan …

 10. Ce e asa greu de inteles tehnologia dalta si ciocanul.tarnacop lopata roaba si sute, mii de oameni cu dalta in mana indrumati de proiectanti. erau mai harnici oamenii pe vremuri nu plangaciosi si captusiti cu tablete calculatoare masini vile carduri etc a ramas ceva in urma acelor harnici si modesti . in urma omului modern raman gunoaie resurse secatuite si alte mizerii.

 11. doar speculatii.
  Poate candva din maruntaiele pamantului va iesii adevarul la lumina si vom putea vorbii de macar ultima civilizatie anterioara noua. Fantezia noastra e mare si cred ca de aceea facem si greseli inimaginabile cand ne referim la ceea ce ar fi putut exista canva.

 12. cetățeanul tulburat // 29 iulie 2015 at 6:11 // Răspunde

  Dacă acei pseudoarheologi spun că a fost creat în sec VIII, înseamnă că eu sunt extraterestru… nu s-au întrebat și câți ani le-au luat acelor constructori să care roca dislocată și pe unde au evaporat-o că nu o mai vede nimeni nicăieri?!
  Se presupune ca e la fel de veche lucrarea ca și piramidele din Egipt, însă nu trebuie omul modern să cunoască adevărul, trebuie să primească doar praf în ochi…acea lucrare a fost făcută intr-o zi, de dimineață până seara…

 13. Anutei Eugen // 2 august 2015 at 22:06 // Răspunde

  Rog citirea construirii orasului PETRA -Iordania.

 14. Marian Nicolae // 15 august 2015 at 11:40 // Răspunde

  A nu se uita ca indienii sunt Copiii Intunericului. Acestia s-au inchinat intotdeuna Diavolului, chiar daca pe meleagurile lor se numeste…Shiva. India a fost odata o civilizatie stralucita, cu mult mai avansata decat civilizatia noastra actuala. Cititi Mahabharata, Epopeea lui Ghilgames, Vedele Indiene si veti intelege mai multe despre adevarul ascuns al omenirii. Dupa distrugerea nucleara a civilizatiei indiene din care facea parte si orasul indian Mohenjo Daro, intelectului indian i s-au pus stavile genetice pentru ca acesta sa nu mai poata reconstrui niciodata acel hadron collider care a existat intr-un CERN indian cu mii de ani inaintea existentei noastra. Cautati si veti gasi, nu neaparat in limba romana, dar informatiile exista chiar pe internet.

 15. evident ca extraterestrii au fost, ca in toate constructiile megalitice de pe toata Terra, vezi Macchu Picchu, Piramidele, si toate celelalte…
  vedeti serialul ANCIENT ALIENS ca sa intelegeti cu totii ca oamenii nu au nici acum tehnologie sa faca ce au facut fiintele alea

 16. cetățeanul tulburat // 29 noiembrie 2015 at 10:44 // Răspunde

  Cu Ancient Aliens se încearcă pregătirea populației pentru o viitoare întâlnire directă…Mulți sunt cei care nu concep altceva decât religia pe planetă, iar emisiunile respective sunt așa un fel de lecții de schimbare a mentalității celor ce sunt spălați pe creier și o țin intr-una cu dumnezeul lor închipuit cu față umană, însă biserica nu are vreun interes să spună adevărul…

 17. Am cunoscut un om care a fost prizonier în Rusia în cel de-al II-lea război mondial. Undeva, în Caucaz, într-un lagăr de muncă erau puşi să spargă un drum în stâncă cu mijloace manuale. Adică cu barosul. Aveau normă zilnică de 1,5 metri cubi (ceea ce e aproximativ 3 tone) fără de care nu îşi primeau mâncarea. A doua zi trebuiau să-şi facă norma zilei + restul din ziua precedentă, fără să fi mâncat. Practic erau omorâţi prin epuizare. Totuşi, unii reuşeau şi au supravieţuit. Ceea ce vreu să spun este că în prezent, majoritatea ştim foarte puţin despre munca fizică, ce şi cât de poate face, şi ne încredem foarte mult în tehnică, şi prea puţin în capacitatea omului. Dacă tehnica este accesibilă aproape oricui, capacitate este foarte diversă şi unii realmente au cap, iar alţii au putere, fără ca acestea să se excludă. Interesant este ce îi face pe oameni să coopereze pentru a realiza un lucru măreţ. Asemănătoare dar mai mici, sunt bisericile săpate în piatră de la Lalibela. Nu exclud posibilitatea ca acel templu să fie mult mai vechi şi sunt sigură că au fost pe acest pământ mulţi înaintea noastră care au ştiut, au putut şi au făcut lucruri despre care habar n-avem şi că ştiinţa lor s-a dus odată cu ei.

 18. Giuliano Gemma // 4 septembrie 2017 at 17:51 // Răspunde

  Intrebarea este cu ce oare au putut sa sectioneze atata piatra sau blocuri de piatra ca sa tai granit trebuie sa ai circular cu diamante si un motor cu care sa pui in functiune sistemul de taiat sincer e un mare mister pacat ca nu este promovat acest templu stim multe despre piramide dar despre acest templu nu prea

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii