Noutăți

Un tânăr român de origine palestiniană se pregătea să fie “Kamikaze” la Metroul bucureștean, în numele ISIS

  •  
  •  
  •  

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe un tânăr român de origine palestiniană la trei ani şi opt luni de închisoare pentru propaganda făcută terorismului. Ancheta a scos la iveală că tânărul era dispus să fie „kamikaze”, iar în laptop-ul vândut de jihadist pe OLX au fost descoperite indicii că tânărul plănuia un atentat într-o staţie de metrou din Bucureşti.

Trei ani şi opt luni de închisoare. Aceasta este pedeapsa primită la sfârşitul lunii martie de Khalil Rabee Zoltan (31 de ani), un tânăr român de origine palestiniană, acuzat de infracţiuni la legea privind combaterea terorismului. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Pe parcursul procesului, faţă de tânărul acuzat de propagandă făcută terorismului s-a dispus măsura internării ca urmare a unei expertize psihiatrice din care reiese că tânărul suferă de tulburare mixtă de personalitate.

Radicalizarea rapidă a tânărului IT-ist. Sentinţa de conamndare a lui Khalil Rabee Zoltan (31 de ani), care lucra ca IT-ist în Bucureşti şi locuia în Popeşti-Leordeni, scoate la iveală faptul că procurorii DIICOT – Structura Centrală au fost sesizaţi de SRI, în luna ianuarie a anului 2016, cu privire la faptul că tânărul român de origine palestiniană s-a radicalizat începând cu anul 2014, parcurând foarte rapid etapele succesive ale procesului evolutiv de radicalizare islamistă.

Citeste mai mult: adev.ro/pt8xvy


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii