Noutăți

Un talentat artist olandez crează, DIN HÂRTIE, păsări care au un aspect incredibil de realist. Muncește două zile pentru fiecare figurină! GALERIE FOTO

Artistul olandez Johan Scherft a creat modele tridimensionale și în mărime naturală ale unor păsărele, folosind unul dintre cele mai banale materiale, rezultând, însă, opere excepționale, ca aspect. Prin îmbinarea, cu pricepere, a unor bucăți de hârtie și, apoi, prin pictarea figurinelor rezultate, artistul a obținut copii extrem de fidele realității după diferitele specii de păsări existente în Natură.

1

Johan Scherft a fost interesat de artele vizuale încă din copilărie. A început să confecționeze păsări din hârtie de la vârsta de 14 ani și, odată cu trecerea vremii, s-a perfecționat într-o asemenea măsură încât, fie și la o privire atentă, nu îți este prea ușor să distingi între o pasăre adevărată și o creație a talentatului olandez.

g

Scherft începe prin a schița un șablon pe o bucată de hârtie. El taie, apoi, cu migală toate părțile componente ale viitoarei figurine, folosind o pereche de foarfece. Recurge la lipici, pentru a asambla un model 3D incolor. La acest nivel, artistul trebuie să se asigure că forma și caracteristicile somatice ale păsării sunt adecvate, corespunzând realității.

3

Apoi, este timpul pentru a trece la aplicarea culorilor, o activitate deloc facilă. Va picta toate micile detalii, aplicând coloritul specific fiecărui fel de pasăre, cu grijă deosebită față de modul în care ar trebui să se suprapună penele.

f

Rezultatul? E admirabil, fără dar și poate. Fără să cunoască povestea creațiilor de hârtie ale lui Scherft, nimeni n-ar fi uluit dacă o asemenea pasăre ar începe, subit, să emită triluri primăvăratice. Sau dacă și-ar lua zborul!

2

e

d

b

a

5

3

4

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații și imagini: www.odditycentral.com, jscherft.wixsite.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii