Noutăți

Un sunet misterios tulbură viață oamenilor dintr-un oraș canadian, de 8 ani. Unii dintre locuitori și-au părăsit locuințele!

  •  
  •  
  •  

Locuitorii din Windsor, un oraș canadian din apropiere de granița cu SUA, se plâng de faptul că liniștea așezării lor este perturbata de un zgomot misterios care se interferează cu viața de zi cu zi de mai bine de opt ani de zile. În ciuda numeroaselor încercări de a-i stabili originea, nimeni nu a reușit să-și dea seama ce îl provoacă.

Numit “Windsor Hum”, zgomotul misterios care îi afectează pe cei 210.000 de canadieni, variază în intensitate și se aude la intervale de timp neregulate. Uneori poate fi auzit doar pentru câteva ore pe parcursul zile, însă în alte cazuri, neîncetat timp de câteva zile. Cei care îl aud susțin că suferă de simptome precum dureri de cap severe, insomnie, iritabilitate sau depresie. Unii locuitori au fost atât de afectați de Windsor Hum că și-au împachetat lucrurile și s-au mutat în alte orașe, doar ca să poată scăpa de acest sunet care a devenit pentru mulți parte a vieții lor.

“Imaginați-vă că trebuie să fugiți de tot ceea ce știți, iubiți, doar ca să vă aveți șansa să nu auziți nimic în capul dvs. Poate fi considerat un gest ciudat. Cum poate un zgomot să te influențeze așa de mult în luarea unor decizii precum renunțarea la tot și  începerea unei alte vieți în altă parte? Însă toți acești oameni care cred, pe bună dreptate, aceste lucruri nu au trăit în Windsor. Nu poți scăpa de el. Fie că lucram în grădina sau pur și simplu mă relaxam pe un șezlong la Soare, fie că eram în casă și dormeam, zgomotul era prezent cu mine. Gândiți-vă că auziți un sunet non-stop”, a declarat Sabrina Wiese, fost rezident al așezării.

windsor

Unii locuitori descriu Windsor Hum ca fiind similar cu cel făcut de un subwoofer, alții ca un motor diesel în mișcare. Efectul lui se manifestă intens și asupra animalelor, potrivit lui Gary Grosse, un locuitor din Windsor care a petrecut mii de ore în pădurile din zonă încercând să găsească sursa zgomotului:

“Animalele mele de companie iau medicamente pentru anxietate. Sună foarte ciudat, dar câinii urlă tot timpul când aud zgomotul, îi deranjează foarte mult. Avem chiar și câteva pisici care nu vor să iasă afară”, a spus Grosse.

Identificarea originii Windsor Hum a fost comparată cu urmărirea unei fantome. Cu șase ani în urmă, peste 22.000 de persoane au semnat o petiție pe care au înmânat-o autorităților centrale prin care le-au cerut ajutorul în depistarea sursei, însă demersul lor nu a avut vreun rezultat.

După ani de cercetări, activiștii care încearcă să rezolve misterul din Windsor Hum, susțin că cel mai probabil zgomotul provine de pe insula Zug din apropiere, aflată în proprietatea US Steel, un producător american de oțel integrat cu sediul în Pittsburgh, Pennsylvania.

Atât New York Times, cât și The Guardian au încercat să contacteze compania în legătură cu această problemă, dar nu au primit vreun răspuns la solicitările lor oficiale. Gary Grosse și câțiva alți locuitori ai Windsor cred că US Steel primește protecție din partea statului, iar ei sunt neputincioși în rezolvarea problemei.

sursa:https://www.nytimes.com/2018/02/19/world/canada/windsor-hum.html

sursa: http://www.odditycentral.com/news/canadian-city-has-been-plagued-by-a-mysterious-noise-for-over-eight-years-and-nobody-knows-whats-causing-it.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii