Noutăți

Un român deschide un centru internațional de patinaj în capitala SUA

  •  
  •  
  •  

Românul Luiz Taifas, fost campion la patinaj, alături de soția sa, o femeie de afaceri din orașelul Loudoun, statul Virginia, au un plan care va duce la apariția următorilor campioni la patinaj și hochei!

În vârstă de 42 de ani, Taifas a concurat în mai mult de 50 de țări în timpul carierei sale. Retras din viața competițională, fostul campion și-a propus să deschidă la doi pași de capitala SUA „Centrul Internațional de Instruire – International Training Center” care prescurtat se scrie ION… un joc de litere care face trimitere către numele tatălui lui Taifas!

Ice-skating-rink-800x445Luiz Taifas si soția sa

Luiz Taifas a început să patineze la vârsta de 3 ani, alegând gheața în locul pianului – preferința tatălui său. La 11 ani, spune el, el a fost recrutat să se alăture echipei naționale românești. A rămas în echipă pîna în anii ’90, când s-a mutat în statul Virginia pentru a se antrena și unde ulterior a devenit el însuși antrenor.

Pe lângă patinoar și alte facilități legate de sportul pe gheață, centrul inițiat de sportivul român va dispune și de o sală de gimnastică, o cafenea, un magazin, un centru medical și o sală de studiu pentru tinerii din zonă. Aici vor fi prezenți antrenori de talie internațională precum și sportivii medaliați ai momementului. Centrul va găzdui și tabere de hochei, concursuri interne și internaționale, precum și programe educaționale.

hero-image-v2

În conformitate cu planul de afaceri al cuplului, centrul va oferi spațiu și programe speciale pentru reabilitarea veteranilor dar și pentru tinerii care nu își pot permite financiar să patineze. Ei vor pune în aplicare proiecte care vor finanța acești copii.

ion-arena-plan-rink-1 750xx1448-815-0-12

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

 Surse: bizjournals.com, the-sports.org


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii