Noutăți

Un român de 16 ani are 2,31 metri înălțime, este deja cel mai înalt baschetbalist european și va deveni aproape sigur cel mai înalt din istoria acestui sport. Foto și video

  •  
  •  
  •  

Robert Bobroczky este un tânăr baschetbalist român care, deși are doar 16 ani, a atins deja înălțimea de 2,31 de metri. Aceasta este, de altfel, înălțimea celebrului Ghiță Mureșan, care împarte cu sudanezul Manute Bol titlul de cel mai înalt sportiv din istoria NBA. La rândul său, tânărul Robert Bobroczky, care actualmente trăiește în SUA, are șanse foarte mari să îl depășească pe Mureșan, ca înălțime, și chiar să-i calce pe urme ori să-l întreacă, în materie de performanțe sportive.

b

Adolescentul s-a născut la Arad și s-a evidențiat atât în domeniul sportiv, cât și în cel școlar, studiind, din februarie, la Grand River Academy (SUA). La etatea sa, băiatul poate conversa atât în română și maghiară, cât și în engleză ori italiană.

Bobby Bossman, antrenorul său, are numai cuvinte de laudă, vizavi de atitudinea românului față de antrenamente, considerând că „etica de muncă” a lui Robert este una remarcabilă. Totodată, acest profesionist ce s-a ocupat de antrenamentul lui Bobroczky susține că băiatul are un talent aparte și anticipă obținerea unor performanțe admirabile de către tânărul baschetbalist născut la Arad.

c

Statura lui Robert Bobroczky este impresionantă. După ce a fost supus unor examinări medicale a reieșit că înălțimea sa se datorează unor cauze genetice, nefiind implicat niciun dezechilibru hormonal, așa cum se întâmplă în cazul altor persoane ce prezintă o înălțime ieșită din comun. Trebuie spus, aici, că și tatăl adolescentului are „antecedente” serioase în baschet, fiind coechipier, în trecut, cu Ghiță Mureșan.

Potrivit Wikipedia, în momentul de față, Bobroczky este considerat cel mai înalt sportiv din baschetul european iar la început de 2017 el era considerat cel de-al doilea baschetbalist din lume, ca înălțime.

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.mediafax.ro, wikipedia.org

Imagini: www.cbc.ca, www.shockmansion.com, www.thesun.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii