Noutăți

Un ROMÂN a fost numit şef la Programul Spaţial al Europei…

Adevarul.ro: Florin Păun (50 de ani) a devenit o personalitate în Franţa ultimilor 10 ani, unde numele său este sinonim cu inovaţia, după ce a creat şi condus o întreagă echipă de profesionişti responsabilă cu transferul de tehnologie la celebra ONERA, una dintre perlele industriei aeronautice şi aerospaţiale din Hexagon aflată sub tutela armatei franceze.

În urmă cu 25 de ani, proaspăt absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din Bucureşti, cu masterat, Florin Păun alegea să-şi construiască un viitor în Franţa, unde voia să aprofundeze studiile în domeniul său. Nu l-au oprit nici problemele financiare şi nici faptul că, în anii ʼ90, românii nu aveau drept de muncă în Occident.
„Când am fost la École Polytechnique am avut o bursă şi m-am întors acasă cu 900 de dolari. Ţin minte că au venit la mine părinţii cu 600 de dolari, bani care reprezentau toate economiile lor şi mi-au spus: «Florine, ai o diplomă de la cea mai bună şcoală de inginerie din România, ai o experienţă la nivel internaţional, e timpul să-ţi începi şi tu viaţa“, rememorează Păun.

A terminat masteratul ca şef de promoţie la École Polytechnique, a urmat „École Nationale Supérieure d’Ingénieurs de Constructions Aéronautiques“ de la Toulouse, apoi doctoratul l-a făcut la „Paul Sabatier“, iar mai târziu s-a specializat în management şi leadership la MIT, Boston.

S-a angajat la ONERA (Oficiul Naţional de Studii şi Cercetări Aerospaţiale al Franţei), prestigioasa instituţie de cercetare aflată în subordinea armatei franceze. În paralel, Florin Păun a semnat un contract şi cu armata americană, pentru care a făcut şi o invenţie. „Am făcut spume metalice care fiind introduse în ajutahele de reacţie ale avioanelor puteau absorbi sunetul. Proiectul meu a fost susţinut de agenţia de finanţare a armatei americane“, spune Păun.

Citeste mai mult: adev.ro/pp6ee5


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii