Noutăți

Un robot a reușit să rezolve un Cub Rubik în doar 0,38 de secunde. Recordul pentru rezolvarea cubului de către un om este de 4,69 secunde (video)

Robotul dezvoltat și construit de Ben Katz și Jared DiCarlo, cercetători în cadrul Laboratorul Biomimetics al MIT, tocmai a bătut recordul de rezolvare a unui Cub Rubik, mașinăria lor reușind performanța de a termina sarcina în de doar 0,38 secunde, față de 0,62 de secunde cât era vechiul record din lumea roboților. Rubber’s Contraption, așa cum numesc Katz și DiCarlo robotul lor, utilizează o combinație de piese personalizate și ușor de obținut de pe ebay. Acesta a fost realizat din șase motoare seria Kollmorgen ServoDisc U9 și alte șase motoare personalizate, iar pentru descifrarea cubului inginerii l-au dotat și cu câteva camere web întâlnite pe consolele PlayStation. Acest tip de cameră este capabilă să recunoască gesturi și asta îi permite mașinăriei să prelucreze rapid informațiile pe care camerele le captează, reușind să calculeze o soluție de rezolvare a cubului foarte rapid, indiferent de cât de greu ni s-ar părea nouă, oamenilor. Contraption a reușit să rezolve puzzle-ul în doar 21 de mișcări.

Recordul pentru rezolvarea cubului de către un om este de 4,69 secunde. Numit inițial „Cubul Magic” de către inventatorul său, Ernő Rubik, a fost redenumit „Cubul lui Rubik” de compania Ideal Toys în 1980. Este cea mai bine vândută jucărie din lume, cu peste 300.000.000 de cuburi. Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe astfel încât culorile se vor amesteca.

sursa: https://www.sciencealert.com/robot-solves-rubiks-cube-breaks-record-0-38-seconds-contraption

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un robot a reușit să rezolve un Cub Rubik în doar 0,38 de secunde. Recordul pentru rezolvarea cubului de către un om este de 4,69 secunde (video)

  1. cetățeanul tulburat // 11 martie 2018 at 18:24 // Răspunde

    Asta e cea mai clară dovadă că putem robotiza toate muncile pe care le face omul pe planetă…Dar noi continuăm să trăim în minciună, alergăm după bani într-un sistem capitalist mafiot să plătim facturi la energie… Trebuie să ne adunăm și să spunem stop la joaca lor numită monopoly.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii