Noutăți

Un produs cum altul nu mai există, în întreaga lume: vinul spumos ce are gust de bere. Cum și unde a fost creat?

  •  
  •  
  •  

Câteodată, unii dintre noi nu știu ce să aleagă: vin alb sau bere? Acum, datorită eforturilor unui specialist belgian în vinificație, a fost creat un vin alb cu totul deosebit, care, lucru nemaiauzit, are un gust și o aromă de bere. Filip Decroix, un experimentat specialist în prepararea vinurilor din Ypres, a petrecut un an întreg în strădaniile sale de a obține formula perfectă pentru un vin alb spumos ce posedă un pronunțat gust de bere, creat prin combinarea cu hamei belgian a unui vin Chardonnay.

Decroix susține că a reușit să creeze un vin pe care belgienii, cunoscuți ca amatori de bere, îl vor aprecia, neîndoielnic. Cu alte cuvinte, producătorul crede că a dat lovitura, cu noul și ineditul său produs. Pentru a ajunge la combinația perfectă între hamei și băutura alcoolică obținută din struguri, Decroix a trebuit să facă experimente care l-au costat nenumărați litri de Chardonnay.

A ajuns la concluzia că atât temperaturile de procesare, cât și alegerea perioadei potrivite pentru recoltarea hameiului sunt factori esențiali, în obținerea vinului cu gust de bere. A reușit să ajungă, în sfârșit, la gustul pe care intenționa să-l obțină, în luna aprilie.

c

Mai trebuie adăugat că Filip Decroix nu se află la primul proiect ieșit din tipare. În urmă cu câțiva ani, el a creat un vin alb care conținea un extract de… semințe de mac. Produsul a fost, o vreme, unul destul de popular printre britanici. Însă după campania de inițiere a Brexit-ului, comenzile venite din arhipelagul britanic s-au împuținat drastic.

Acum, Decroix a pregătit 3800 de sticle de vin, din sortimentul nou creat, pentru expediere și deja lucrează pentru fabricarea unei tranșe secunde, de 8000 de sticle. Deocamdată, el se va adresa restaurantelor și magazinelor de specialitate din regiunea sa, pentru distribuirea băuturii unice în lume pe care a reușit s-o creeze. Oare se va dovedi vinul-bere un succes?

s

a

Sursa: www.odditycentral.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii