Noutăți

Un producător român acuză marile magazine că nu e lăsat să își vândă produsele: „Sunt 3-4 multinaționale care au negociat toate rafturile. Nu mai avem loc“

ActiveNews.ro: Radu Timiș, fondatorul grupului Cris-Tim, care produce mezeluri și lactate, nu mai găsește loc la raft pentru brandul său de lactate Mugura, în contextul în care cei mai mari 3-4 jucători din industria lactatelor acoperă deja întreaga piață.

Prin compania Eco-Ferm, cu sediul în orașul prahovean Boldești-Scăeni, Radu Timiș exploatează 1.000 de hecatre de teren, crește 1.700 de vaci de lapte și produce iaurturi, sana și lapte bătut marca Mugura, care ajung în Carrefour și 7.000 de magazine de proximitate. „Sunt 3-4 multinaționale care au negociat toate rafturile. Nu mai avem loc”, spune Radu Timiș, fondatorul grupului Cris-Tim în Ziarul financiar.

Grupul Cris-Tim are afaceri anuale de peste 120 milioane euro și circa 2.500 de angajați. Printre jucătorii importanți de pe piața locală a mezelurilor se mai află Agricola, Caroli, Aldis, Meda Prod 98, Scandia România, Salsi, Angst, Reinert, Fox sau Sergiana.

În România, tot ce înseamnă retail este deținut de companii străine. Cele mai importante lanțuri de magazine sunt Carrefour, Lidl, Kaufland, Cora, Metro, Penny, Auchan, Mega Image sau Profi.

Sursa: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii