AIM radionica curs online

Noutăți

Un părinte suedez și-a dus copiii în excursie în Siria pentru ca aceștia să vadă ce înseamnă războiul

Un jurnalist suedez a decis să-și ducă copiii, doi băieți de 10 și 11 ani, într-o excursie mai puțin obișnuită, în zonele de conflict din Siria și Israel, pentru a-i învăța o lecție despre ce înseamnă cu adevărat viața și moartea. Călătoria a durat 10 zile, iar potrivit tatălui lor aceștia s-au transformat complet.

Carl-Magnus Helgegren a decis să procedeze astfel pentru a-și determina copiii să renunțe la a mai juca pe calculator jocuri violente. Totuși, nu multă lume a fost de acord cu metoda sa de a face educație. Potrivit acestuia a primit foarte multe mesaje negative pe rețelele de socializare și chiar o vizită de la protecția copilului din Suedia.

suedia2

Am primit mesaje în care mi se spunea că sunt cel mai groaznic părinte de pe glob, că nimeni nu ar face așa ceva propriilor copii. Sincer, nu m-am așteptat la o asemenea reacție. Sunt copiii mei și le dau educația care cred eu că e cea mai bună pentru ei. Băieții m-au întrebat: Tată, suntem într-adevăr aici pentru că am jucat jocuri violente? Și am spus da. Da, suntem aici pentru a vedea diferența dintre un joc de război și realitatea unui război. Aveți nevoie să vedeți aceste lucruri.”

După ce s-au întors acasă nevătămați, Helgegren susține că cei doi copii nu mai sunt interesați de jocurile video, în schimb sunt la curent cu știrile care vin din Orientul Mijlociu.

Traducerea si adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: odditycentral.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un părinte suedez și-a dus copiii în excursie în Siria pentru ca aceștia să vadă ce înseamnă războiul

  1. Uite, astuia nu-i ia “Barnevernetul” suedez copiii 🙂 A avut o idee interesanta dar de asemenea riscanta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii