Noutăți

Un palat micenian și scrieri în greaca arhaică, descoperite lângă Sparta

Arheologii greci au descoperit  rămășițele unui palat din perioada miceniană, secolul 17-16 î.Hr., cu inscripţii importante în greaca arhaică. Acesta se află lângă satul Xirokampi Laconianear, în apropiere de Sparta, Grecia. Avea 10 încăperi în care s-au găsit mai multe obiecte de cult, săbii, figurine de ceară dar și texte religioase scrise în cel mai vechi alfabet descoperit în Europa, Linear B. Până în prezent cele mai vechi dovezi de scriere din Europa (dacă nu luăm în calcul Tăblițele de la Tărtăria și Cultura Turdaș),  au apărut în Creta în jurul anului 1375 î.Hr. şi au fost descifrate în 1952.

sparta6   sparta2

Noile descoperiri le vor permite istoricilor să aibă o privire de ansamblu mai bună  cu privire la “organizarea politică, administrativă, economică și socială a regiunii” și le va oferi “noi informații cu privire la ritualurilor religioase și a limbi poporului micenian “, a declarat ministerul culturii de la Atena citat de dailymail.co.uk

Cultura miceniană care a inspirat  epopeile lui Homer, Odiseea și Iliada, a fost cea mai influentă  în  regiune, dominând timp de secole Grecia, și lăsând o moștenire impresionantă de palate, morminte pline cu comori și tablete inscripționate cu textul vechi Linear B.

sparta sparta5

 

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un palat micenian și scrieri în greaca arhaică, descoperite lângă Sparta

  1. Cea mai veche scriere din Europa nu e din 1350 ien ci scrierile hieroglifica cretana 2200-2000ien si Linear A 2000-1500ien !!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii