Noutăți

Un om care poate aduce ploaia… în România

Avram Fițiu este un oier român cu Harvard la purtător !

Există de mai bine de 40 de ani în România transilvană fără ca cineva să-i fi bifat unicitatea. N-a scăpat însă perspicacității politice a lui Marian Munteanu, care a recunosct în persoana performerului agronom FIțiu, mirabila vocație a ,,omului care aduce ploaia” în agricultura țării. Totul a început destul de recent în clipa în care febra electorală și Alianța Noastră România (ANR) i-au catapultat harisma în media, dinaintea noastră.

avram-fitiuDiscursul său neobișnuit, milimetric la obiect, hiperingenios aplicat economic și extrem de vast informat ne-a umplut de stupoare. Cine anume, ne-am zis, și-a îngăduit să ni-l ascundă atâta timp ?! Acum, în ceasul al 12-lea, când totul părea pierdut, când aproape jumătate din pământul țării a fost înstrăinat iar restul zace în comă, abia -abia productiv, brusc, ca o rupere de nori, Fițiu a plouat torențial peste noi  cu soluții și tactici simple și urgente de resuscitare a fermei agricole și a bunei administrări a pământului nedreptățit al țării.

Iar după ploaie, același pământ ne apare ca prin minune drept o instituție mănoasă de landuri, ferme și pătule. Ca oricare savant veritabil, Avram Fițiu și-a fixat cu grijă adevărurile și soluțiile pricepute de a ne scoate hrana zilnică din impas, printr-o lucrare fără precedent intitulată ,,Salvarea fermei românești”, editura Studia / Cluj, 2012. Grație aceluiași Avram Fițiu și eficienței procedurilor furnizate am avut ocazia să străvedem un liman al rodirii și dezvoltării culturii pământului de la care aproape ne luasem gândul . Nu mai rămâne decât să-i dăm prin vot puterea de a le întrupa. Doamne ajută!


O prezentare de Sorin Dumitrescu

salvarea-fermei

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii