Noutăți

Un nou studiu arată că peștii pot avea sentimente

  •  
  •  
  •  

Un nou studiu realizat de oamenii de știință din Marea Britanie și Spania arată faptul că un anumit tip de pești pot fi clasificați ca fiind simţitoare, trecând printr-o stare denumită „febra emoțională”. Studiul a fost efectuat pe peștii din specia Zebra și a demonstrat faptul că aceștia sunt capabili să reacționeze atunci când nu se simt confortabil într-un anumit mediu.

Cercetătorii au pus 72 de peşti zebră în apă cu 1°C mai caldă decât cea din habitatul lor natural. Ei au descoperit că temperatura corpului peştilor care au fost stresaţi de disconfortul creat a crescut cu 4°C.

Rezultatele noastre demonstrează faptul că cel puțin unele specii de pești pot fi animale foarte complexe din punct de vedere comportamental, pot fi sensibile și conștiente într-o anumită măsură”, au punctat cercetătorii în raportul studiului și citat de RT.com.

Oamenii de știință, au mai menționat că rezultatele lor ar putea avea un impact însemnat în relația noastră cu toate viețuitoarele despre care știm atât de puține lucruri în ceea ce privește nivelul lor de conștiință și modul lor de a percepe viața.

Traducerea și adaptarea Radu Ungureanu

sursa: rt.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii