Noutăți

Un nou sistem îți citește gândurile și apoi le desenează

Un nou sistem de interfață creier-computer reprezintă un pas important în interpretarea activității neuronale a oamenilor. Acest nou sistem îți poate citi gândurile.

După ce a citit undele cerebrale ale oamenilor cărora li s-a recomandat să se concentreze asupra unei imagini a unei persoane, un algoritm de inteligență artificială a generat imagini pe baza fețelor la care se uitau, potrivit Psychology Today.

Deși nu înseamnă că computerele îți vor citi mintea în curând, este o dezvoltare importantă în tehnologia neuroadaptivă.

Cercetarea, publicată la începutul acestei luni în revista Nature Scientific Reports, a presupus mai mulți pași pentru a antrena mai întâi, apoi a testa algoritmul.

Participanților li s-a arătat o serie de fețe și li s-a cerut să se concentreze asupra celor care se potrivesc cu un anumit descriptor, în timp ce purtau un dispozitiv care le analiza undele cerebrale, conform lucrării.

Aceste date ale creierului au fost apoi folosite pentru a instrui algoritmul cu privire la ce semnale corespundeau cu caracteristici diferite, astfel încât în ​​timpul testelor să poată genera apoi o nouă față care să se potrivească oricăror criterii la care s-a gândit un participant fără să comunice în mod explicit…

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii