Noutăți

Un norvegian a călătorit în toate țările din lume! De ce România se află PRIMA pe lista sa de recomandări?

  •  
  •  
  •  

În anul 2008, Gunnar Garfors vizitase deja 85 de țări. A decis atunci să transforme dorința de a călători în misiunea sa de a ajunge în fiecare țară din lume – 198 mai exact. El a finalizat acest lucru la 8 mai 2013, primind titlul de cea mai tânără persoană care a călătorit în fiecare țară de pe planeta Pământ. Avea atunci 37 de ani.

„Există mai multe moduri de numărare a țărilor lumii. FIFA susține că există 208 de țări, în timp ce ONU spune ca sunt 193. Când mi-am stabilit obiectivul, am vrut să fie logic, explicabil și realizabil. Scopul meu a fost să vizitez 198 de țări.” a declarat Gunnar Garfors

Care este explicația acestui număr ales de norvegian? El notează:

„Există 193 de țări membre ale ONU. Le-am numărat pe toate. Există 2 regiuni observatori ai ONU: Vaticanul și Palestina. 3 țări suplimentare sunt recunoscute de un număr destul de mare de oameni. Prin urmare, am contat și pe țările Kosovo, Sahara de Vest și Taiwan. În total 198 de țări.”

garfors-ended-his-trip-around-the-world-in-cape-verde-a-country-that-sits-on-an-archipelago-off-the-northwest-coast-of-africa
Ca urmare a acestei experiențe a scris o carte intitulată “198: Cum am rămas fără țări”, și a creat un website dedicat călătoriilor sale. http://www.garfors.com/

Gunnar Garfors lucrează la compania de televiziune din Norvegia (NRK). El a reușit să-și păstreze slujba de-a lungul călătoriilor sale; nu a vrut să renunțe la serviciul său. În schimb, a vrut să combine un loc de muncă ce l-a bucurat întotdeauna, cu călătoria, cea mai mare pasiune a vieții sale.

Oamenii îl întreabă adesea ce țară este preferata lui, însă îi este greu să se oprească la una! Pentru el există 12 țări pe care crede că toată lumea ar trebui să le viziteze la un moment dat în viața.

Lista celor 12 țări ale lui Gunnar Garfors, începe cu România!

„Transilvania – cunoscută mai ales pentru castelele sale, munți și, desigur, Dracula – te va uimi. Să nu uităm însă de petrecerile din capitala București. Iar românii chiar știu să facă bere” spune Gunnar Garfors.

image
Pe lânga România, lista sa include (în ordinea dată de călătorul norvegian): Madagascar, Islanda, Vietnam, Kârgâzstan, Kiribati, Noua Zeelanda, Nicaragua, Sierra Leone, Republica Dominicana, Norvegia și Uruguai.

neda-a-girl-garfors-met-in-iran-wanted-to-marry-him-he-declined-but-agreed-to-have-their-photo-taken-dressed-up-as-a-royal-coupleGunnar Garfors îmbrăcat regește în Iran!

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Sursa: businessinsider.com, garfors.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Un norvegian a călătorit în toate țările din lume! De ce România se află PRIMA pe lista sa de recomandări?

  1. Multumim domnule!

  2. Abrudan Eugenia-Oradea // 26 februarie 2016 at 19:51 // Răspunde

    https://www.petitieonline.net/petitie/48114146/ impotriva cotelor de migranti si a unei mega-moschei in Bucuresti Semnati si distribuiti, daca va pasa!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii