Noutăți

Un neurochirurg susține că a reușit să efectueze un transplant de cap

Excentricul neurochirurg italian Sergio Canavero susține că a efectuat cu succes primul transplant de cap la o maimuță, alături de o echipă de cercetători chinezi.

Canavero studiază de ceva timp modalitățile prin care să se poate efectua un transplant de cap la om, declarând că este doar o chestiune de timp până când acest lucru va fi posibil.

Transplantul recent realizat la maimuță s-a efectuat la clinica Harbin Medical University din China, prin conectarea vaselor de sânge doar dintre noul cap și organism, fără șira spinării. În urma experimentului echipa de cercetare a declarat că a descoperit faptul că, dacă capul este răcit la -15° C, procedura se poate realiza fără a apărea leziuni la nivelul creierului.

ahead

Acum, după această reușită aș spune că avem o mulțime de date pentru a merge mai departe. Este interesant cum oamenii cred că acest lucru este imposibil. Este absolut posibil și lucrăm în această direcție”, susține Canavero.

Contactați de cei de la MailOnline cercetătorii au declarat că animalul a fost ținut în viață, din motive etice, doar 20 de ore.

“Maimuța a supraviețuit pe deplin procedurii. Cu toate acestea, fără măduva spinării conectată, animalul ar fi fost paralizat, cel puțin de la gât în jos, de aceea dar și din motive etice, a fost ținut în viață doar 20 de ore după operație”, se arată în comunicatul clinicii.

 

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptere: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii