AIM radionica curs online

Noutăți

Un muzician de origine japoneză a transformat televizoarele cu tub catodic în instrumente muzicale. Muzica produsă de acesta a atras atenția întregii lumi

Artistul japonez Ei Wada a reușit să creeze un instrument de percurție confecționat doar din televizioare vechi cu tub catodic. Wada a devenit interesat de muzica de percuție de la vârsta de patru ani, după ce a asistat la un concert împreună cu părinții. A fost atât de impresionat de sunetul instrumentelor de percuție încât își amintește că le-a denumit ca fiind provenite „dintr-o altă lume”.

În timpul facultății întâlnește alți colegi care îi vorbesc despre sunetele pe care le pot produce instrumentele muzicale neconvenționale. A început să creeze muzică folosindu-se de casetofoane vechi însă nu a fost tocmai mulțumit de sunetele pe care aceste aparate îl produc și s-a orientat către televizoare….

Muzicianul se folosește de proprietățile electromagnetice ale televizoarelor vechi pentru a transforma lumina în sunet. Dispozitivele învechite devin instrumente de percuție, sintetizatoare ușoare și echipamente de DJ, în același timp.

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii