Noutăți

Un mister antic! Cine a distrus Biblioteca din Alexandria?

Când vine vorba de Biblioteca din Alexandria, probabil cel mai cunoscut așezământ cultural din istoria omenirii, povestea este uneori prea simplificată. A fost cea mai mare bibliotecă construită vreodată și adăpostea toate operele mari ale acelei epoci.

În urmă cu aproximativ două milenii, Biblioteca din Alexandria a ars și o mare parte din literatura și lucrările științifice de calibru ale epocii s-au pierdut pentru totdeauna.

Însă povestea adevărată este mult mai complicată. Adevărata întrebare referitoare la Biblioteca din Alexandria este ce efect a avut asupra istoriei această oază de cultură din Egiptul Antic.

Biblioteca din Alexandria

Biblioteca din Alexandria a fost una dintre cele mai mari și mai importante biblioteci din lumea antică.

La fel ca în cazul figurilor istorice ale acelui timp, mare parte din ceea ce știm despre acest loc este un amestec de adevăr și legendă.

Misiunea bibliotecii era să adune toată știința lumii și, pentru a face acest lucru, a primit finanțarea și mandatarea regală necesare.

Cărturarii călătoreau în lumea întreagă pentru a găsi cărți pe care să le aducă în bibliotecă. Oricărei ambarcațiuni care arunca ancora în Alexandria i se confiscau cărțile, care erau duse în bibliotecă.

Apoi, savanții copiau cărțile pe papirus și returnau originalele proprietarilor (potrivit unor anecdote, în anumite situații, călătorilor străini le erau returnate copii, iar originalele rămâneau în bibliotecă).

Cărturarii din alte părți ale lumii erau bineveniți la bibliotecă și li se dădeau banii necesari pentru a trăi în oraș, sume suficiente chiar pentru a-și întreține familiile.

La rândul lor, cărturarii de la bibliotecă erau recunoscuți pentru munca privitoare la opera lui Homer.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii