Noutăți

Un meteorit de dimensiuni respectabile a luminat cerul Siberiei creând panică printre locuitori (video)

Un meteorit de dimensiuni respectabile a luminat intens cerul Siberiei la începutul acestei săptămâni, demonstrând încă o dată faptul că omenirea nu poate observa din timp toate aceste obiecte cosmice, lucru care înseamnă că că un eveniment similar ca cel de la Chelyabinsk din 2013 se poate produce. Atunci un meteorit a explodat în atmosferă generând o undă de șoc de aproape 30 de ori mai puternică decât cea de la Hiroshima.

Am fost extrem de speriat. Toate alarmele de la mașini au început să pornească iar tatăl meu susține că geamurile au vibrat puternic”, a declarat un localnic pentru cotidianul The Siberian Times.

La început, nu am putut înțelege ce se întâmplă. A existat o lumină bruscă. Ne-am uitat spre cer și am observat meteoritul. Primul instinct a fost să cred că este o bombă, m-am speriat foarte tare”, a declarat un alt martor ocular al evenimentului.

În ciuda panicii create, autoritățile ruse au încercat să minimalizeze incidentul, sugerând faptul că meteoritul a ars în atmosfera superioară la o înălțime respectabilă de orașul Sayanogorsk. Totuși o cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență au ajuns la fața locului pentru a încerca să determine dacă mici fragmente ar fi putut ajunge pe suprafața terestră.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii