Noutăți

Un medic român din SUA a creat un medicament care vindecă cancerul! Medicamentul va fi lansat în 2017…

Românialiberă.ro: Adrian Bot este doctor în medicină și științe biomedicale la Los Angeles. A studiat medicina la Timișoara, dar l-a cunoscut pe George Emil Palade – laureat al Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie – la San Diego.

În San Diego, Adrian Bot a avut extraordinara șansă de a-l cunoaște pe regretatul George Emil Palade, decan la Universitatea din San Diego și laureat al Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie. Interviul care urmează dovedește încă o dată creativitatea și capacitatea de afirmare a specialiștilor români, care fac cariere strălucite în străinătate, acolo unde sunt apreciați și unde își pot etala cunoștințele și talentul.

adrian bot– Ar fi de interes să aflăm mai multe amănunte despre cercetările tale în domeniul cancerului.

-Între 2002 și 2011 am avut prilejul să-mi continui cariera la o companie nouă și dinamică, în regiunea Los Angeles, care se numește MannKind Corporation. Aici am început ca director de cercetare și am continuat ca senior director și apoi vicepreședinte de cercetare. La această companie am condus divizia de cercetare și dezvoltare de noi vaccinuri împotriva cancerului. În principiu, inventăm, dezvoltăm și testăm la toate nivelurile tratamente noi pe baza vaccinurilor genetice, capabile, teoretic, să programeze sistemul imunitar să lupte împotriva cancerului. În această perioadă am avut cel puțin 10 brevete de invenție acordate.

Unul dintre aceste produse a demonstrat rezultate bune pe pacienții cu melanom și a primit aprobare să se înceapă cea de-a doua fază – cea de studiu pe pacienți. Între timp, o tehnologie superioară de programare genetică a sistemului imunitar a fost dezvoltată de o nouă companie, Kite Pharma, în Los Angeles. Aici am fost cooptat să fac parte, în 2011, din conducerea companiei. Este o tehnologie foarte sofisticată, prin care celulele „T“ ale bolnavului sunt reprogramate genetic să distrugă numai celulele anormale, canceroase. Lucrăm în strânsă cooperare cu guvernul american

-Când crezi că va ieși pe piață primul vostru medicament? Ce anume va trata?

-Primul medicament al companiei noastre va ieși pe piață, probabil, în 2017 și va trata anumite forme de leucemie și limfoame netratabile cu tratamentele pe care le avem acum în dotare.

Citește mai mult aici: Românialiberă.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Un medic român din SUA a creat un medicament care vindecă cancerul! Medicamentul va fi lansat în 2017…

  1. Ce sa spun … in fiecare zii pe intreg internetul apar stiri cu “sa descoperit medicametul care vindeca cancerul ” pana la proba contrarie , raman sceptic .

  2. Incet , incet ajungem sa fim mai increzuti in noi decat evrei … faza cu romanul is specially …

    • Sunt chestii pe lumea asta in care merita sa crezi, cum ar fi: in tine insuti, in noi insine, in Dumnezeu, etc. Sa crezi in sensul de sa ai incredere. Si uite ca nu de prea putine ori iese.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii