Noutăți

Un material textil inovator: țesătura de bumbac ce nu se pătează și (aproape că) nu se mototolește

  •  
  •  
  •  

Petele de vin roșu sau de transpirație pot face „de nepurtat” cele mai scumpe și elegante haine. Oricât de atent ai încerca să fii, nu poți evita la nesfârșit ca o cămașă deschisă la culoare să nu capete o pată dificil de curățat. Petele de cafea sau cele de transpirație din zona axilelor sunt printre cele mai dificile. Ele te pot face să arunci o cămașă care, altfel, ar mai fi putut să fie purtată o vreme, fără probleme. Soluția pentru petele dificile nu este un nou detergent, ci un nou tip de îmbrăcăminte.

Labfresh, o firmă nou-apărută care-și are sediul în Amsterdam, susține că a creat o gamă de cămași de bumbac și de cravate care elimină problema petelor dificil de scos. Mai mult, se afirmă că noile articole vestimentare vor putea preveni impregnarea mirosurilor neplăcute în țesătură și că produsele lor sunt, simultan, și foarte rezistente la mototolire. Hainele nou apărute necesită doar o minimă călcare. Deja sună prea frumos.

2

Deja sună SF! Însă fondatorii Labfresh susțin că atât rezistența la pătare cât și celelalte avantaje ale noului material textil  sunt determinate de către tehnologia inovatoare INDUO. Tot ei spun, cu privire la ineditul material că „este precum bumbacul, dar mai bun”. Mai declară că, grație tehnologiei INDUO, bacteriile, grăsimile și lichidele sunt respinse înainte să pătrundă în materialul textil.

Pigmenții existenti în vinul roșu ori în cafea nu mai pot pătrunde printre fibre ori în interiorul lor. În acest scop, bumbacul este tratat într-un anume mod, înainte de-a fi transformat în articole vestimentare. Spre deosebire de alte tehnologii, în acest caz fibrele textile sunt modificate și la interior, pentru o mai bună rezistență la pătare și la șifonare.

3

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: www.odditycentral.com, www.kickstarter.com

Imagini: www.kickstarter.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii