Noutăți

Un mare mister: De ce niciun text antic nu menționează cea mai veche piramidă din Egipt?

 •  
 •  
 •  

Piramida în trepte din Saqqara, cea mai veche piramidă din Egipt, atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Piramidele, în general, sunt unele dintre cele mai maiestuoase minuni ale lumii, capodopere de inginerie și arhitectură pe care chiar și specialiștii din aceste domenii le înțeleg cu greu.

Modul în care au fost construite cu atâtea secole în urmă, mărimea și forma lor le fac și mai impresionante. Însă Piramida în trepte din Saqqara iese în evidență mai mult decât celelalte structuri similare prin faptul că este cea mai veche piramidă din Egipt și a stabilit standarde noi în ceea ce privește design-ul și construcția monumentelor de acest fel.

Aceste standarde erau de negândit înainte ca arhitectul piramidei, pe nume Imhotep, să își pună în practică viziunea pentru faraonul Djoser.

Nu doar Piramida în trepte din Saqqara este remarcabilă, ci și rețeaua complicată de clădiri din subteran, care include temple, tuneluri și diferite camere. Până la momentul construirii Piramidei în trepte, astfel de structuri erau nemaiîntâlnite.

Construcțiile de sub pământ au ajuns până la urmă să ocupe suprafața unui mic oraș. Printre ele se numără Casa Nordului, Casa Sudului, Mormântul din Sud și multe alte structuri.

Însă cercetătorii și egiptologii nu pot decât să speculeze referitor la Piramida în trepte din Saqqara, fiindcă nu s-a găsit nici măcar un singur text care să conțină vreo descriere a construcției sale.

Citește mai mult: Incredibilia

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Un mare mister: De ce niciun text antic nu menționează cea mai veche piramidă din Egipt?

 1. Nu o mentioneaza niciun text antic pentru ca nu este cea mai veche ci este cea mai noua.

  Cine vrea sa afle adevarul despre diverse chestii de pe lumea asta trebuie sa faca urmatorul lucru simplu si anume: sa ia varianta oficiala despre acele chestii pe care ne-o livreaza baietii si s-o intoarca pe dos.

  De exemplu: daca guvernul, oricare ar fi el, spune ca vrea sa faca ceva bun pentru popor, ei bine, poporul ar trebui sa se pregateasca pentru ceva rau. Suna descurajant de simplu? Dar daca pentru simplitate nu avem curaj…

  De-a lungul vietilor noastre am fost dresati cu multa maiestrie sa acceptam doar sofismele. Aproape ca am facut dependenta de minciuna. Daca nu o primim intram in sevraj.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii