Noutăți

Un juriu UE a descalificat un oraș din Ungaria pentru poziția de Capitală Culturală Europeană pentru că… “Sunt prea mulți albi fericiți și nu are suficienți migranți”

ActiveNews.ro: Juriul UE al concursului ”Capitala Europeană a Culturii” (EKF 2023) a anunțat că unul dintre orașele participante din Ungaria nu poate deține acest titlu. Motivul: „este prea alb și nu are suficienți migranți”, scrie site-ul maghiar de știri „888.hu”, citat de Voice of Europe.

Rămas în competiție alături de șapte semifinaliști, tot din Ungaria, orașul maghiar Székesfehérvár a realizat un film promoțional pentru juriul european. Filmul prezintă cele mai frumoase locuri din oraș, un cuplu fericit și câțiva copii care se joacă. Jurații nu au fost însă deloc impresionați de imaginile din Székesfehérvár. Verdictul lor, menit să pună capăt aspirațiilor autorităților maghiare, a fost acela că aici „sunt prea mulți oameni fericiți, prea mulți albi, dar nu sunt suficienți migranți”.

Filmul a apărut și pe YouTube și a atras peste 30.000 de vizualizări. Unul dintre experții Uniunii Europene a decretat, fără alte comentarii: „Acesta este un film de propagandă pentru Europa creștină și albă; toată lumea este fericită și dansează pe străzi!”

Primarul orașului maghiar, András Cser-Palkovics, a comentat decizia juriului miercuri, precizând că nu a avut loc nici o audiere a experților, iar decizia juriului a fost una motivată politic. Primarul a adăugat și criticile aduse de comisia cinematografică la adresa filmului despre Székesfehérvár: „Din film au fost excluși oamenii săraci și migranții, în timp ce în imagini au apărut prea multe cruci, biserici și, un lucru și mai rău, atitudinea orașului, care consideră asta drept o valoare.”

Sursa: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un juriu UE a descalificat un oraș din Ungaria pentru poziția de Capitală Culturală Europeană pentru că… “Sunt prea mulți albi fericiți și nu are suficienți migranți”

  1. Imaginea insotitoare a acestui articol , are ca fundal steagul u e ! La inceputuri , acesta era tot albastru si avea pe el un soare galben ,peste care era o cruce rosie !!! Ce a ajuns intre timp vedem cu totii … . Acum este albastru , dar are 12 stele ! – ioc soare … ioc cruce ! Asadar cer si stele , adica e noapte .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii