Noutăți

Un hotel construit în peisajul sălbatic al nordului îndepărtat oferă vizitatorilor șansa de a admira fascinanta auroră boreală, într-un confort desăvârșit! GALERIE FOTO

  •  
  •  
  •  

Cândva era doar o clădire abandonată! Astăzi este un impresionant hotel din Islanda, pentru a cărui renovare s-au folosit materiale de construcție inovative și prietenoase cu mediul înconjurător. Ion Hotel se află într-o zonă vulcanic activă, fiind înconjurat de către izvoare fierbinți. De altfel, clădirea folosește din plin energia geotermală, pentru asigurarea confortului termic al oaspeților săi.

1

Originalul Ion Hotel a fost construit de o așa manieră încât se încadrează perfect în peisajul zonei. Pare o extensie a acelor peisaje cu aspect nepământean/extraterestru, numai că, în interior, te bucuri de un confort desăvârșit. Arhitecții au folosit, la renovarea clădirii, panouri prefabricate realizate din materiale ecologice. Ferestrele mari, generoase, lasă să pătrundă în interior lumina caldă a zilei și oferă o vedere panoramică asupra peisajului aparte creat prin multimilenara activitate vulcanică a zonei.

e

În interior, decorațiunile sunt realizate din materiale naturale, dintre care unele de proveniență locală, de pildă rocile de proveniență vulcanică. Decorațiunile sunt realizări de artă contemporană sau opere de artizanat, vizitatorii fiind astfel familiarizați cu specificul culturii locale. Nimic nu egalează, însă, frumusețile sobre ale tărâmului nordic ori fascinația exercitată de către aurora boreală.

5

d

c

h

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com

Imagini: wildluxe.com, inhabitat.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii