Noutăți

Un francez și-a împodobit casa folosindu-se de cioburile pe care le aruncau vecinii săi. Au rezultat mozaicuri impresionante. Așa ceva nu vezi prea des!

În Franța, la Louviers, se află o casă unică în lume pe care, văzând-o, nu poți să nu te gândești la căsuța de turtă dulce din povestea cu Hansel și Gretel. Pentru că exact așa arată! În franceză, ineditei și arătoasei locuințe i se zice „La Maison a Vaisselle Cassée”. O casă a vaselor sparte. Este o casă în care cineva, un om deosebit, a găsit o utilitate până și pentru cioburile aruncate de către alții.

x

Originala locuință i-a aparținut francezului Robert Vasseur și soției sale. Cei doi nu s-au mulțumit cu zugrăvelile moderne sau tradiționale. Au folosit un material original, pentru decorarea casei. Iar când au isprăvit casa, au trecut la decorarea dependințelor. Zidurile căsuței din povești sunt decorate admirabil cu cioburi de porțelan, de sticlă, bucăți de ceramică. Rezultatul se vede și e admirabil. Născut în 1908, Robert Vasseur și-a descoperit abia pe la 44 de ani marea pasiune pentru mozaicuri.

1

Ca să aibă materie primă pentru operele sale, francezul l-a plătit pe un angajat care se ocupa de colectarea deșeurilor menajere să pună deoparte vesela spartă pe care ar fi găsit-o pe parcursul activității sale. După ce curăța cu luare-aminte hârburile, omul le folosea, când avea vreme, la redecorarea casei sale. Cu timpul, n-a mai fost nevoie de cioburile de sticlă și porțelan culese de către angajatul de la salubritate, pentru că s-a dus vestea în localitate iar oamenii lăsau vasele sparte direct la poarta lui Vasseur.

n

Robert Vasseur a trăit 94 de ani. „Casa veselei sparte” i-a rămas fiului său, care dezvoltă și întreține munca migăloasă pe care bătrânul a realizat-o de-a lungul deceniilor. Locuința inedit împodobită a devenit acum o veritabilă atracție turistică, în Louviers. Tot mai multă lume dorește să-i calce pragul!

2

n

3

7

a

f

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse informații și foto: www.atlasobscura.com, www.odditycentral.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii