-->

Noutăți

Un fenomen unic – Misterul pietrelor mișcătoare din Valea Morții (Video)

Extratereștri? O forță supranaturală pe care oamenii n-o pot vedea? Un vânt ciudat care stârnește forțe inimaginabile? Care este motivul pentru care masivele roci din Valea Morții, California, se deplasează fără a fi mișcate de mâna omului? Deși experții au încercat să găsească o explicație pentru acest fenomen, misterul nu este încă elucidat complet.

Parcul Național Valea Morții este locul în care se petrece un fenomen inexplicabil. În zona numită Racetrack Playa, mai multe roci de dimensiuni mari se mișcă încet și lasă urme lungi pe solul din valea netedă.

Totul se petrece fără vreo intervenție umană sau animală. Fenomenul este cu atât mai surprinzător cu cât unele pietre cântăresc peste 270 de kilograme.

Urmele lăsate de mișcarea rocilor au între câțiva metri și câteva zeci de metri, o lățime între 10 și 30 de centimetri și o adâncime de 2 centimetri.

Ele se deplasează doar o dată la doi sau trei ani, iar majoritatea urmelor sunt realizate în trei sau patru ani. Pietrele cu baza rugoasă lasă în urmă șanțuri rectilinii striate, în timp ce pietrele netede își schimbă direcția, mergând adesea în zig-zag.

&;

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii