Noutăți

Un episcop de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim susține că Lumina Sfântă este aprinsă de la o… candelă și că nu e niciun miracol

ȘtirileProTv: Un episcop armean de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim i-a făcut unui jurnalist o declaraţie neaşteptată. I-a zis că Lumina Sfântă nu vine sub forma unor picături albastre, din cer, ci este aprinsă de Patriarhul Ortodox al Ierusalimului de la o candelă. Călugărul grec, gardianul Sfântului Mormânt, a surprins conversaţia şi a cerut oprirea camerelor, negând cele spuse de prelatul armean.

Potrivit tradiţiei creştine, din lăcaş este îndepărtată orice sursă de foc, iar locul este verificat, înainte ca Patriarhul să intre în Sfântul Mormânt şi să adune cu mâna stropii de Lumină Sfântă, care nu arde. Apoi, ia două buchete de lumânări pe care le aprinde şi rosteşte cuvintele “Veniţi de primiţi Lumină!”. Ritualul aprinderii focului în Sâmbăta Mare este cel mai vechi obicei creştin. El datează din secolul al 4-lea.

Episcop: “Aprind lumina de la lampă. Tradiţia spune că focul vine din cer. Noi credem că e un miracol. Eu am participat la trei ceremonii şi nu s-a întâmplat nimic. Dumnezeu nu face miracole doar ca să le facă oamenilor pe plac. Sunt declaraţii false, îmi pare rău. Eu am făcut asta de trei ori.”

Vezi aici video cu declarația: ȘtirileProTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Un episcop de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim susține că Lumina Sfântă este aprinsă de la o… candelă și că nu e niciun miracol

  1. Si politistii evrei sau musulmanii care fac parte din proces sunt si ei cumparatii?
    Sau cei carora li se aprinde manunchiul de lumanari sunt si ei cumparati? Oare cine conduce stirileProTV? nu cel ce a vrut sa distruga manifestatia Piata Universitatii prin atac terorist?

  2. Sau poate a fost cumparat si Iordanul care de Boboteaza isi schimba sensul. Daca eu nu am vazut , vecini de-ai mei au vazut.

  3. Pentru naivi… e vorba de simpla chimie:

    https://m.youtube.com/watch?v=BhAIMK–do0

  4. Desigur este o denigrare , care poate prinde la necunoscatori . Iar denigrarea vine tocmai in post , atunci sand mai toate denominatiunile isi intetesc misionarismul lor . Armenii nu sunt ortodocsi . Despre Sfanta Lumina s-a comentat foarte mult , dupa 89 , rusii au trimis cercetatori cu aparatura sofisticata sa inregistreze fenomenul , intradevar acolo , atunci se intampal ceva inesplicabil , dar explicabil prin minunea ce are loc . Si mai sunt multe minuni care se intampla , pe care nu toti sunt convinsi ca exista . Mare Este Dumnezeu .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii