Noutăți

Un deputat vrea 5 ani de închisoare pentru cei care neagă „istoria asupririi maghiare asupra românilor din Transilvania”

Închisoare de la 1 la 5 ani pentru cei care neagă istoria asupririi maghiare asupra românilor din Transilvania, pentru orice manifestare publică, mediatică sau culturală de contestare a Tratatului de la Trianon şi pentru arborarea însemnelor de doliu şi transmiterea de mesaje negative la adresa acestui tratat – este iniţiativa legislativă a deputatului independent Bogdan Diaconu, care propune declararea zilei de 4 iunie Ziua Trianonului şi a luptei împotriva asupririi maghiare.

„Aceste semnale publice de jignire la adresa poporului român, a istoriei sale şi a existenţei sale au deja loc în România, aşa încât o măsură de oprire a lor este strict necesară pentru restabilirea suveranităţii statului român”, se arată în expunerea de motive a legii.

„Problema este cu politicienii care se bat cu cărămida în piept că reprezintă electoratul român de etnie maghiară din Transilvania, şi mă refer la UDMR, PCM şi toate aceste formaţiuni pe criterii etnice extremiste care au în ultimul timp nişte obiective asumate, cum ar fi autonomia teritorială sau secesionismul teritorial, care sunt împotriva Constituţiei României şi împotriva ideii de suveranitate şi împotriva conceptului de stat unitar”, a declarat el pentru gândul.

Citește articolul integral, aici: http://www.gandul.info/politica/un-deputat-vrea-5-ani-de-inchisoare-pentru-cei-care-neaga-istoria-asupririi-maghiare-asupra-romanilor-din-transilvania-14856519


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

8 Comments on Un deputat vrea 5 ani de închisoare pentru cei care neagă „istoria asupririi maghiare asupra românilor din Transilvania”

 1. Iată ce s-a întâmplat.

  https://www.youtube.com/watch?v=8CdKq8U3wuI

  Să nu uităm!

 2. 1. Asa cum are sens legislația împotriva celor care batjocoresc suferința poporului evreu in sec XX, ww2, asa are sens si o legislație împotriva unora care batjocoresc suferința poporului român asuprit de multe secole in Ardeal, excluși sistemic ( vezi si carta celor trei națiuni -unguri, secui, sași) si sistematic din principat, prin asupriri diverse. Totuși, nu cred ca acest demers va calma lătratul detractorilor neamului ci va încuraja o spirală a NON-comunicării între părțile raționale ale celor doua națiuni. In plus, nu este in spiritul neamului nostru sa pedepsim ci mai degrabă sa toleram; pe termen scurt este păgubos, pe termen lung este viziunea corectă demonstrată. Dacă eram vindicativi autentici, radicali, ne-am fi trezit cu toți pe cap, exact ca națiunea maghiara in 1848, 1919, 1944, s.a.
  2. Tratatul de la Trianon a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat Națiunii maghiare de la Mohács încoace. Pentru prima dată in istoria recentă, modernă, toată lumea le-a spus da, puteți avea țara voastră, independența, moneda, etc. Să nu uităm că la acele momente, pe teritoriul țării lor erau armatele: franceză, sârbă, română, care au fost obligate să se retrag si asa s-a născut Ungaria modenă, bine-nțeles după ce a primit bonus de la armata română alungarea comuniștilor lui Bela Kuhn si reinstaurarea societății democratice, pluraliste. Negarea Trianonului nu este făcută de către academicienii maghiari sau de către autorități ci de către nostalgicii butonisti, cere trăiesc in trecut si nu înțeleg menirea in UE. Pentru noi nu cred ca este nevoie de o sărbătorire a Trianonului, noi sebam 1 Decembrie 1918 si este complet. Dacă am celebra fastuos un tratat ca Trianonul, avea sens dacă am fi primit gratis ceva, ceea ce nu este cazul, eroii căzuți in Marele Război nu permit o asemenea gândire.

 3. Poate asa in sfarsit n-o sa mai vad la trecerea frontierei romano-maghiare, masini cu harta ” ungariei mari ” prinsa pe luneta. In zadar mi-am exprimat revolta politistilor de frontiera atragandu-le atentia ca astfel de gesturi jignitoare nu ar trebui permise. Nici nu stiu exact ce ma doare mai tare, impertinenta iredentistilor unguri care vin in tara MEA si ma sfideaza la mine acasa sau lipsa de reactie a autoritatilor. Cum putem oare uita atat de usor ceea ce s-a intamplat in toamna lui ’40 aici in Ardeal ? De ce victimele terorii hortiste nu sunt comemorate asa cum se cuvine ?? Pana cand ? sper din tot sufletul sa nu ramana doar o initiativa legislativa si atat !

 4. Istoria ne este datoare cu multe chestii inca,la Trianon am recuperat Transilvania,unde inca sunt dupa 800 de ani de dominatie maghiara vreo 6,5 milioane de romani,asa ca ideea ungurilor de a recupera ceva include ideea unui nou genocid,altfel imposibil,la fel cum ar fi imposibil aproape sa recuperam noi teritoriile pierdute in 1939/1940 Basarabia,Bucovina,sudul Basarabiei,Herta etc,de fapt si bulgarii,si sarbii si ungurii si ucrainienii au teritorii deale noastre,doar ca in unele a avut grija tata Stalin sa duca toti romanii in Siberia si sa ii inlocuiasca cu alte natii.

 5. Cred ca este o gresala mare sa se aplice o astfel de lege. Educarea si raspandirea adevarului este mult mai eficace. Guv. trebuie sa se implice sa popularizeze adevarul despre istoria poporul roman si asta se face cu alocarea unor sume de bani, racolarea unor oameni de stiinta romani, invitarea unor reprezentanti ai universitatilor de prestigiu din Europa si USA, producerea de filme documentare si carti de specialitate. Asta ar insemna mai putini bani pentru “furaciosii” din govern si bineanteles ca nu se poate intampla, indivizii au cheltuieli mari cu vilele si metresele lor. Daca s-ar face ceva curatenie pe la conducerea institutului de istorie si a ministerul culturii, lucrurile se vor imbunatati.

 6. Dar si pentru arborarea altor insemne sau drapele, decat a celor romanesti pe teritoriul Romaniei, pedeapsa sa fie puscaria!

 7. Vasile Secelean // 28 decembrie 2015 at 9:41 // Răspunde

  Acest lucru trebuia făcut imediat după zisa revoluție și nu se mai întâmplau atâtea, măgari, dar cred că nici odată nui târziu.

 8. si cand o sa fie leegea asta?…cred ca niciodata..cand unguri fac legea in judetele harcov..navem despre ce vorbim

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii