Noutăți

Un copil din California devine cel mai tânăr membru al Mensa (Video)

  •  
  •  
  •  

O fetiță de 2 ani din California a devenit cel mai tânăr membru al Mensa cu un IQ de 146 la nivel de geniu.

Postul de televiziune afiliat Fox Los Angeles KTTV a raportat că Kashe Quest a fost admisă în cea mai mare și mai veche societate cu un coeficient intelectual cu 46 puncte peste media națională din SUA.

Mensa, care a fost fondată în 1946 și are aproximativ 145.000 de membri în 100 de țări din întreaga lume, admite persoane care obțin scoruri în primele 2% din populație.

Potrivit site-ului web Mensa International, cele mai cunoscute două teste IQ sunt Stanford-Binet și Cattell, cu scoruri de cel puțin 132 și, respectiv, 148, considerate în topul celor 2 procente.

Potrivit site-ului web al testului Stanford-Binet, un scor peste 145 este considerat „geniu sau aproape geniu” transmite The Hill.

Sukhjit Athwal, mama lui Kashe, a declarat pentru KTTV că a început să observe memoria fiicei sale „ cu adevărat grozavă”.

Pur și simplu a înțeles lucrurile foarte repede și a fost foarte interesată să învețe”, a spus Athwal. „La aproximativ 17, 18 luni, a recunoscut tot alfabetul, numerele, culorile și formele.

Ea a mai adăugat că Kashe poate identifica toate cele 50 de state atât prin formă, cât și prin locație pe o hartă, poate număra până la 100 și poate identifica elemente de pe tabelul periodic prin simbolurile lor.

De asemenea, Kashe învață spaniola, deoarece învață să citească în engleză și cunoaște 50 de semne în limba semnelor, a raportat KTTV. Athwal a spus că familia s-a străduit să găsească o îngrijire de zi sau preșcolară „care să răspundă la ceea ce a putut face ea”.

Mama, care are studii în educație, a decis să deschidă o grădiniță unde lucrează cu 12 copii, inclusiv Kashe. Cu toate acestea, Athwal a spus că vrea să se asigure că fiica ei „are o copilărie” și că „nu forțăm nimic asupra ei”.

Mergem în ritmul ei și vrem doar să ne asigurăm că este copil atât timp cât poate fi”, a adăugat ea, menționând că fiica ei este încă foarte mult în „acea etapă pentru copii mici”.

Cea mai tânără persoană care s-a alăturat vreodată Mensa este Muhammad Haryz Nadzim din Regatul Unit. S-a alăturat societății la vârsta de 2 ani și 4 luni după ce a marcat 142 la testul Stanford-Binet.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii