Noutăți

Un cardiolog a inventat înghețata care îmbunătățește funcționarea inimii și… performanțele atletice!

  •  
  •  
  •  

Situația în care un preparat creat de către așii gastronomiei clasice este și gustos și sănătos nu este, din păcate, foarte des întâlnită! Dr. Valerio Sanguigni, un cardiolog italian, a creat o înghețată care este, deopotrivă, sănătoasă și gustoasă. Ea poate chiar să sporească performanțele atletice ale consumatorilor!

Ingrediente clasice ale bucătăriei italiene, cum ar fi roșiile, uleiul de măsline sau vinul roșu au efecte recunoscute, datorită antioxidanților conținuți, în prelungirea vieții celor care le consumă zilnic. Sunt vestite beneficiile dietei mediteraneene, ca factor pro-longevitate. În Italia numărul centenarilor s-a triplat în mai puțin de 15 ani.

Dr. Sanguigni consideră că multe dintre alimentele bogate natural în antioxidanți își pierd o parte dintre proprietăți înainte de a ajunge pe mesele oamenilor. A hotărât să rezolve această problemă creând un nou fel de înghețată.

b

Cercetările au arătat că antioxidanții sunt cel mai bine conservați la temperaturi scăzute, astfel încât, în vreme ce ideea medicului italian de a opta pentru înghețată, ca super-aliment, ar fi putut să pară un pic ciudată, lucrurile capătă sens dintr-odată. Prin amestecarea ingredientelor naturale bogate în antioxidanți, cum ar fi pudra de cacao neîndulcită, alunele și ceaiul verde, medicul Sanguigni a reușit să creeze un veritabil super-aliment.

Inițial, cunoscutul cardiolog italian a testat trei tipuri de înghețată bogată antioxidanți. Studenților participanți la studiu li s-a oferit înghețată antioxidantă în trei variante: ciocolată, alune și ceai verde. Alți studenți au primit înghețată obișnuită, din comerț. Toți studenții participanți au fost puși să pedaleze cât pot de rapid, la o bicicletă staționară.

La această primă încercare, performanțele celor care au consumat înghețată bogată în antioxidanți au fost, în general, superioare față de cele ale studenților din grupul celălalt. Ulterioarele studii și experimente au demonstrat, fără putință de tăgadă, că voluntarii care au consumat înghețată preparată după rețeta dr. Sanguigni au prezentat o îmbunătățire considerabilă a funcționării aparatului cardiovascular, în vreme ce la consumatorii de înghețată obișnuită nu s-a produs un asemenea fenomen. Efectul placebo este exclus. Studiul dr. Valerio Sanguigni a fost publicat în jurnalul Nutrition.

Dr. Sanguigni susține că: „După cunoștințele noastre, acesta e primul studiu ce arată că o înghețată obținută din ingrediente naturale, bogată în polifenoli, îmbunătățește substanțial funcția vasculară și performanțele musculare, prin diminuarea stresului oxidativ.”

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.odditycentral.com, www.independent.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Un cardiolog a inventat înghețata care îmbunătățește funcționarea inimii și… performanțele atletice!

  1. … iar un renumit inimist român a descoperit sărmăluțele care tratează, măresc și rezolvă…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii