Noutăți

Un banal EXTRACT VEGETAL s-a dovedit MAI PUTERNIC DECÂT ANTIBIOTICELE, împotriva bacteriei ce provoacă temuta boală Lyme! Din ce plantă este obținut?

Boala Lyme este o infecție bacteriană ce afectează milioane de oameni de toate vârstele. După cum se știe, afecțiunea este transmisă de către căpușe. În SUA, 300.000 de oameni contactează boala Lyme, în fiecare an. Diagnoza bolii Lyme poate fi anevoioasă. Motivul? Sunt nenumărate boli ce au o simptomatologie similară!

Boala Lyme poate vătăma orice organ sau țesut: inimă, creier, mușchi, articulații. Printre simptomele bolii Lyme se numără febra, durerile musculare, transpirațiile abundente, durerile articulare, starea de slăbiciune etc. Tratamentul convențional pentru boala Lyme (borelioză) sunt antibioticele, însă adesea administrarea lor îndelungată poate genera mari prejudicii și stări de disconfort.

Cercetătorii au subliniat că aproximativ 10-20% dintre pacienții cu boala Lyme tratați cu antibiotice au experimentat, vreme de 2-4 săptămâni, simptome neplăcute – oboseală, dureri articulare și musculare. La unii dintre pacienți, aceste efecte adverse au durat mai mult de șase luni.

b

Vestea bună este că s-a descoperit o plantă al cărei extract are un puternic efect antibiotic față de Borrelia Burgdorferi, patogenul care, odată pătruns în organism, provoacă apariția bolii Lyme. Această plantă este stevia (Stevia rebaudiana), binecunoscută ca puternic îndulcitor natural „fără calorii” (gustul său dulce fiind de zeci de ori mai puternic decât cel al zahărului).

Studiul din care rezultă neașteptatele însușiri ale extractului de frunze de stevia a fost realizat de către Departamentul de Biologie și Științe ale Mediului din cadrul Universității New Haven (Conneticut), fiind dat publicității în European Journal of Microbiology & Immunology. Experimental, a fost comparată acțiunea unui extract alcoolic de frunze de stevia, cu antibioticele clasice.

Toate formele de Borrelia burgdorferi au fost distruse, cu eficacitate, de către extractul alcoolic de stevia! Trebuie specificat că acest periculos patogen poate exista sub mai multe forme, fiind foarte rezistent la antibiotice. Borrelia burgdorferi își crează o barieră biologică, care îi conferă rezistență la cea mai mare parte dintre antibioticele clasice.

Acest studiu preliminar a deschis calea, nădăjduim, pentru elaborarea unui nou și eficient remediu pe bază de stevia, contra temutului agent patogen care provoacă borelioza!

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.davidwolfe.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Un banal EXTRACT VEGETAL s-a dovedit MAI PUTERNIC DECÂT ANTIBIOTICELE, împotriva bacteriei ce provoacă temuta boală Lyme! Din ce plantă este obținut?

  1. EXISTA O SOLUTIE SI MAI ECOLOGICA. SE IA UN CARD DE BIBILICI SI SE PUN IN LOCURILE CU IARBA UNDE SE GASESC ACESTE INSECTE CARE TRANSMIT BOALA LIME. BIBILICILE VOR MANCA INSECTELE IN CATEVA ZILE

  2. Interesanta lucerna din poza de ilustratie pentru un articol despre stevie. 🙂 )))

    Iar acuma ca tot veni vorba… Stiati ca lucerna are cel mai mare continut de siliciu biodisponibil, care alaturi de fosfor este extrem de util in fixarea calciului in organism?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii