Noutăți

Un “avertisment pentru umanitate”, semnalul de alarmă semnat de 15.000 de oameni de știiință din întreaga lume

Mii de oameni de știință din întreaga lume s-au reunit pentru a emite un alt “avertisment pentru umanitate” cu privire la amenințările fără precedent pe care noi, ca specie și, mai important, cu care planeta noastră în ansamblu se confruntă în prezent. Aceștia enumeră principalele pericole, cum ar fi schimbările climatice, creșterea populației, defrișările, dispariția speciilor și pierderea accesului la apă curată.

Este, de fapt, o actualizare a unei scrisori trimisă de un grup de oameni de știință intitulată “Avertismentul umanității din lumea întreagă” din 1992, în care 1700 de oameni de știință, inclusiv mai mulți laureați ai premiului Nobel, au semnalat cele mai mari amenințări cu care planeta noastră se confruntă. În această actualizare, după 25 de ani, oamenii de știință vin și ne spun din nou faptul că suntem pe un drum greșit: “Cu excepția stabilizării stratului de ozon stratosferic, umanitatea nu a reușit să facă progrese suficiente în rezolvarea generală a acestor provocări de mediu. Este alarmant, majoritatea problemelor de mediu devin din ce în ce mai greu de gestionat”

Această “a doua notificare” a fost semnată acum de aproximativ 15.000 de oameni de știință din 184 de țări diferite. În 1992 au fost exprimate îngrijorări cu privire la “epuizarea stratului de ozon, disponibilitatea apei potabile, epuizarea vieții marine, pierderea pădurilor, distrugerea biodiversității, schimbările climatice și creșterea populației umane”.

De acum 25 de ani și până acum, planeta a pierdut aproape 121 milioane de hectare de păduri, în timp ce numărul zonelor moarte oceanice a crescut cu 75%, iar cantitatea de apă proaspătă disponibilă pe persoană a scăzut cu 26%.

Totuși, potrivit cercetătorilor problemele încă mai pot fi remediate. Faptul că am reușit să rezolvăm problema statului de ozon, acționând în mod decisiv și colectiv, arată că aceste acorduri și acțiuni globale sunt la îndemână. Trebuie pur și simplu să ne aliniem și să fim o voce, și să continuăm presiunea asupra guvernelor și industriei pentru a acționa în rezolvarea lor și în beneficiul planetei pe care trăim.

sursa:  http://www.iflscience.com/environment/15000-scientists-sign-a-warning-to-humanity-about-how-we-are-destroying-the-planet/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un “avertisment pentru umanitate”, semnalul de alarmă semnat de 15.000 de oameni de știiință din întreaga lume

 1. cetățeanul tulburat // 15 noiembrie 2017 at 20:31 // Răspunde

  Avertismentul e o minciună…Ăsta e preludiul la new world disorder…Cine taie pădurile?
  Cine ține umanitatea sub monopolul energetic? Viața pe planetă nu a apărut în urma legislației care limitează “drepturile omului”!
  15000 de bandiți care sunt plătiți regește de elită să spele creierul maselor și care își dau premiile Nobel intre ei pot zice ce vor, cine-i mai bagă în seamă?!
  Trebuie să începem revoluția ignorării celor ce suferă de despotism și posturi de conducere. Reagan spunea odată că umanitatea ar uita de toate relele din societatea asta divizată care ni s-a desenat… plină de ură, invidie, xenofobie… în cazul unei amenințări extraterestre ne-am uni instant să ne apărăm.
  Sistemul ăsta capitalist al exploatării omului de către om e o minciună, nu putem progresa ca specie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii