Noutăți

Un artist transformă chei și monede vechi în adevarate obiecte de artă

903609_241044359373251_232667536_oMichael Moerkerk este un artist australian care a reușit să atragă atenția prin obiectele de artă, inedite, pe care le creează din chei și monede vechi. A început prin a le prelucra și a le transforma în sfere sau alte obiecte circulare precum vase și mingii decorative. În timp și-a perfecționat tehnica și acum realizează lămpi, sticle, pahare de vin și busturi de femeie destinate decorațiilor de interior.

Artistul a studiat la Universitatea din Melbourne. Acum trăiește în orașul Horsham, pe malurile râului Wimmera în regiunea Victoria din Australia. Horsham are o populație de 14.125 de oameni. Este  centru principal administrativ și cel mai populat oraș din zonă.

old-discarded-key-coin-sculptures-michael-moerkerk-moerkey-42Horsham a primit numele de la colonialistul James Monckton Darlot după orașul său natal Horsham din Anglia. S-a dezvoltat de-a lungul sfârșitului de secol 19 și începutul secolului 20 ca un centru producător de grâu și lână.  A fost declarat oraș în 1949 și a fost numit “Orașul cel mai ordonat” din Australia în 2001.

Michael Moerkerk lucrează în acest oraș în propria firmă denumită  “Morekey”, o firmă de decorațiuni interioare. El realizează obiecte unice, făcute manual și sculpturi realizate din chei, țeavă de cupru recuperată, sârmă și monede, obiecte ce pot fi folosite pentru decorarea caselor și grădinilor.

Mădălina Corina Diaconu

sursa: www.etsy.com/shop/Moerkey

foto: facebook

old-discarded-key-coin-sculptures-michael-moerkerk-moerkey-37

old-discarded-key-coin-sculptures-michael-moerkerk-moerkey-17 old-discarded-key-coin-sculptures-michael-moerkerk-moerkey-45

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii