Noutăți

Un aligator de dimensiuni impresionante a fost filmat în Florida (video)

  •  
  •  
  •  

Aligatorii sunt un lucru obișnuit în statul american Florida, zona fiind frecventată de turiștii dornici de a vedea aceste minunate reptile în mediul lor natural. Însă unul de dimensiunile celui surprins de camerele de filmat în această săptămână îi înspăimântă inclusiv pe experți. Potrivit acestora din urmă, după analizarea imaginilor și mai multe cercetări desfășurate la fața locului, au concluzionat faptul că aligatorul trebuie să aibă cam 4 metri lungime și o greutate de peste 500 – 600 kg. Cel mai lung exemplar observat vreodată în America a fost în anul 2014 în statul Alabama. Aligatorul prins aici avea 4,5 metri lungime și cântărea aproximativ 800 kg.

Se presupune că aligatorii, așa cum îi știm noi astăzi trăiesc pe Pământ de circa 200 de milioane de ani. Numele lor vine din limba spaniolă și înseamnă șopârlă. Se hrănesc în special cu animale de mici dimensiuni pe care le pot mânca dintr-o singură înghițitură.

aligator2

Principala diferență dintre un aligator și crocodil constă în dimensiunea acestuia din urmă care este mult mai mare. Apoi crocodilii au un bot mai lung și sunt mult mai agresivi, atacând animale mult mai mari decât aligatorii, sau chiar oameni.

“Animalul din film este cel mai sigur un aligator american, și unul destul de mare, probabil, un mascul. Deși aligatorul poate crește până la aceste dimensiuni formidabile, comparabile cu ale unui crocodil, el este mai puțin agresiv decât un crocodil de apă sărată lucru ce se poate observa și în acest video. Animalul nu a băgat prea mult în seamă prezența oamenilor”, a declarat Ian Recchio, responsabil de reptile în grădina zoologică din Los Angeles, pentru National Geographic.

sursa: sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii