Noutăți

Un adolescent a plutit în derivă, pe mare, timp de 49 de zile

Un adolescent indonezian a reușit să supraviețuiască 49 de zile pe mare, pe o plută din lemn, până în momentul în care a fost salvat de un transportator de marfă. Aldi Novel Adilang, din provincia indoneziană North Sulawesi, un tânăr de doar 19 ani, a avut ghinionul de a se afla la momentul nepotrivit pe o plută din lemn pe un șantier naval din localitatea sa, când ancora plutei s-a desprins purtându-l pe acesta într-o călătorie de peste 1,900 kilometri în largul mării.

“Aldi a spus că a fost speriat și a plâns de multe ori, însă este fericit că totul s-a încheiat cu bine. De câte ori vedea câte o ambarcațiune mare în largul mării era plin de speranță, însă mai mult de 10 nave au navigat pe lângă el, însă niciuna nu l-a observat”, a declarat diplomatul Fajar Firdaus de la consulul general indonezian din Osaka, Japonia.

După 49 de zile de plutire în derivă, timp în care Adilang s-a hrănit cu peștele pe care l-a pescuit din Pacific, tânărul a fost salvat de o navă sub pavilion panamez. Barca în care se afla era, de fapt, o rompong, o „capcană” plutitoare de prins pești, lipsită de vâsle sau de motor. Tânărul lucra pe această plută. În momentul în care puținele provizii pe care le avea cu el pe rompong s-au terminat, băiatul a gătit peștele la focul pe care l-a făcut din bucăți tăiate din balustrada ambarcațiunii.

Aldi a călătorit aproape 2.000 de kilometri de pe coasta Indoneziei până aproape de insula Guam. Este încă neclar cum a reușit să se hidrateze, deoarece rezervele de apă de pe plută erau limitate, nu puteau să îi ajungă 49 de zile…

sursa: https://www.sciencealert.com/this-indonesian-teenager-survived-almost-50-days-adrift-sea-floating-wooden-hut-rompong-aldi-novel-adilang
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Un adolescent a plutit în derivă, pe mare, timp de 49 de zile

  1. “ My food ran out after the first week,” said Adilang. When it didn’t rain for days, “I had to soak my clothes in the sea, then I squeezed and drank the water.”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii