Noutăți

Un academician cere comisii speciale de schimbare a IMNULUI NAȚIONAL: “Inspiră tristețe și denigrează neamul românesc!”

 •  
 •  
 •  

Mediafax: Un academician clujean cere Parlamentului, Guvernului şi Preşedinţiei constituirea unor comisii speciale pentru înlocuirea imnului ”Deşteaptă-te române!”

Adrian Toader a declarat corespondentului MEDIAFAX că linia melodică a actualului imn naţional ”Deşteaptă-te române!” se află într-o gamă minoră ce inspiră tristeţe, iar textul este demodat, nu face cinste, ”ba chiar insultă, denigrează neamul românesc, iar mai nou nu respectă directivele CE”. Citește toate argumentele academicianului Adrian Toader aici: Mediafax

Vizionează mai jos emisiunea IATĂ DE CE TRAIAN TREBUIE SĂ DISPARĂ DIN IMNUL NAȚIONAL:

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Un academician cere comisii speciale de schimbare a IMNULUI NAȚIONAL: “Inspiră tristețe și denigrează neamul românesc!”

 1. Diana-Florina Țurcanu // 7 septembrie 2019 at 21:40 // Răspunde

  Bă,mie îmi place imnul asta al nostru pentru că linia melodică e cantabilă și-mi amintește de istorie. E cel mai frumos imn național pe care l-a avut România până acum. Deocamdată nu se poate mai mult. În niciun caz sa nu sperați la vreo … simfonie!

 2. Roxin si academicianul au mare dreptate fiindca noi nu ne-am numit niciodata romani,sau daci(ne-au zis-o cei de la Roma) ne chema geti, rumuni, armini da, vezi numele Getu, Geta mai peste tot, dar acest nume a fost scos din istorie.De ce, fiindca noi GETII si nu falsul nume de goti am distrus Roma in secolele 5 si 6 si s-a intemeiat regatul din nordul actualei Italii(actualii landini, friuli), sudul Frantei(provensali sau occitani,Catalonia,zona din Elvetia, romansii unde se vorbeste peste tot in dialect asemanator cu limba noastra.Vezi piatra din biserica din Barcelona unde scrie clar Rex Gethorum, dacorum et romanorum.De aici ni s-a tras fiindca cei de la Roma au schimbat limba noastra in Panonia, si in Balcani cu orice pret dupa secolele 8-9 pana mai acum. Divide et impera.Si au trimis cruciatii sa distruga religia veche din Carpati, respectiv Constantinopolul, dar au incasat-o la intoarcere de nu le-a ramas samanta de la Ionita Caloianul, unul din fratii Asanesti
  Romania s-a chemat mai tarziu zona de est ramasa ca imperiul roman de rasarit Imperiul plus cel de vest condus de geti, de la Galerius din dinastia getilor , nascut prin actuala Oltenie, Constantin in actuala Serbie(de fapt aceeasi populatie slavizata dupa 1880, culmea eliberata de noi). Si au ramas inca vre-o mie de ani imparati la Constantinopol pana au venit ceva greci care au chemat turcii si s-a terminat cu elementul get, rumun, romanesc in Anatolia, Balcani…ca limba si religie, nu genetic, sau ca figuri.
  Steagul getilor, rumuni, daci,valahi cum vreti sa le ziceti, draconul il vedeti pe arcul lui Galerius la Salonic si pe site-ul acesta peste tot. Capul de lup albastru, corpul galben si coada de sarpe rosie, steag purtat in luptele din Normandia de ai nostri care s-au dus pe acolo si au mai ajuns si prin Bretania cucerind-o.Tatal nostru in limba wells(valaha) fals numita galeza, nu erau gali, e la fel ca la noi.Adica printul Charles isi cam stie genealogia din stirpea veche carpatina de la Vlad calugurul mai incolo.
  Iar Scola ardeleana a fost o miscare cu meritele ei culturale, dar au fost agenti iezuiti tocmiti de papalitatea de atunci in scop de indoctrinare.De aia romanitate si traian .Si-au jucat rolul si mai spala creiere si acum la unii prin academia actuala care sustin prostia asta in continuare si castiga enorm din cartile scrise.

 3. Argumentele lui Adrian Toader sunt perfect valabile. Propunerea cu titlul “Un suflet de român” se pretează foarte bine ca imn naţional al ţării noastre:
  https://www.youtube.com/watch?v=rkcSnFbs-PI

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii