Noutăți

Uluitoarea bibliotecă din Tianjin – o clădire ce pare extrasă dintr-un film de anticipație. Adăpostește 1,2 milioane de cărți! GALERIE FOTO

  •  
  •  
  •  

Neobișnuita clădire de 33.700 metri pătrați a fost construită, cu toată complexitatea sa, în doar trei ani, are cinci etaje, reprezintă un paradis al cărților și este parte a unui vast complex cultural. Biblioteca aflată în orașul Tianjin din nord-estul Chinei a fost realizată de către o companie oladeză și reprezintă un loc ideal pentru orice iubitor de lectură, având un fond de 1.200.000 de volume.

terase

aspect

Interiorul său are un aspect care amintește de o peșteră sau de o mină de sare, cărțile fiind așezate în rafturi dispuse de-a lungul unor terase multiple, suprapuse, care crează un efect vizual uluitor, pe care îl poți experimenta, poate, doar prin vizionarea unor filme SF, în care apar construcții futuriste sau structuri artificiale aparținând unor lumi îndepărtate.

sfera

biblioteca Tianjin

„Tianjin Binhai Public Library” este, totuși, o realitate cât se poate de terestră, ce oferă un spațiu plăcut, practic și confortabil, ce impresionează, în mod deosebit, prin luminozitate și vastitate. Privită de la distanță, din exterior, structura de formă (parțial) sferică din centru capătă aspectul unei pupile, deoarece enorma suprafață vitrată a fațadei crează imaginea unui ochi de uriaș. Este, probabil, simbolul unei priviri curioase, o privire în spatele căreia se află adesea o minte însetată de cunoaștere, de lectură!

Rafturi

carti 2

fatada

lectura

interior 3

interior 2

exterior

Bibliotecă

Surse: www.stuff.co.nz, www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii