Noutăți

UITAȚI ÎN INIMA ROMÂNIEI – românii din Covasna și Harghita, discriminați în propria țară…

 •  
 •  
 •  

Pare greu de imaginat pentru orice om normal ca, în România, românii să fie discriminați etnic de o minoritate națională, cea maghiară… Cu toate acestea, în Harghita și Covasna, două județe în care maghiarii sunt majoritari, românii au viață grea cu autoritățile… statului român, în cele mai multe cazuri de etnie maghiară.

Dacă în zonele în care maghiarii sunt minoritari, românii conviețuiesc bine cu ei, în zonele în care maghiarii sunt majoritari, adeseori trebuie să înveți limba maghiară ca să te poți înțelege cu autoritățile maghiare locale. Iar discriminările sunt la tot pasul…

Cum e posibil așa ceva și de ce statul român i-a uitat pe românii din aceste județe? Ei bine, detaliile acestei nebunii ne sunt oferite de jurnalistul Dan Tănasă în cartea UITAȚI ÎN INIMA ROMÂNIEI (o carte care, în 500 de pagini, ne dezvăluie cu documente situația reală din această zonă), dar și în emisiunea de mai jos în care l-am avut invitat.

Vizionare cu folos!

uitati in inima romaniei 1

Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

16 Comments on UITAȚI ÎN INIMA ROMÂNIEI – românii din Covasna și Harghita, discriminați în propria țară…

 1. E posibil din cauza ca autoritățile permit intenționat.

 2. Au disparut anunturi de pe dantanasa // 5 mai 2017 at 16:08 // Răspunde

  Au disparut anunturi de pe blogul lui Dan Tanasa. Cred ca s-au sters mesajele de un intrus dupa anuntul despre cum cladirile importante din Transilvania au ajuns in stapinirea ungurilor …. in continuu ii se sterg mesajele!

  Cine are soft de verificare ar trebui sa-i spuna lui Dan ce Drac si-a bagat coada!

 3. Cum i-au măcelărit soldaţii unguri pe civilii români // 5 mai 2017 at 16:11 // Răspunde

  Cum i-au măcelărit soldaţii unguri pe civilii români din Transilvania în 1940: copii sfârtecaţi, femei violate, gravide tăiate cu baionetele şi capete retezate

  http://adevarul.ro/locale/botosani/cum-i-au-macelarit-soldatii-unguri-civilii-romani-transilvania-1940-copii-sfartecati-femei-violate-gravide-taiate-baionetele-capete-retezate-1_554cb526cfbe376e35fbb732/index.pdf

  • Masacrul de la Ip // 5 mai 2017 at 16:13 // Răspunde

   Masacrul de la Ip s-a petrecut la cinci zile de la tragedia similară produsă, în Sălaj, la Treznea, unde 86 de localnici au pierit sub armele armatei hortyste, având o singură vină:aceea de a fi români. În sângele a 157 de copii, femei şi bărbaţi români, dar şi al unui prunc ce se pregătea să se nască.

   https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/masacrul-de-la-ip-cum-au-ramas-in-mintea-supravietuitorilor-atrocitatile-facute-de-armata-ungara

  • Nelinistea sufletelor masacrate // 5 mai 2017 at 16:15 // Răspunde

   Criminalii unguri care au masacrat romani sunt bintuiti de sufletele celor fara linistite! Daca nu-si vad de treaba pamantul romanesc n-o sa-i mai rabde!!! Nu au fost judecati cei care au ajutat armata ungara sa secere romanii din Transilvania! Si acum au nerusinarea sa zica ca au drepturi pe pamantul nostru sfint!

  • Lasitatea medicilor unguri // 5 mai 2017 at 16:52 // Răspunde

   De ce medicii unguri nu au incercat sa opreasca genocidurile facute de armata maghiara impotriva romanilor in anii ’40? Criminali de razboi sunt niste cazuri patologice, asa se explica cruzimea de care au dat dovada in anii ’40!
   Vorbitorii de limba maghiara de origine romana s-au comportat si ei cu salbaticiei in acei ani. Citeva cuvinte romanesti i-ar fi facut sa-si recapete mintile !!!

 4. Povestea urmaşilor NAZIŞTILOR // 5 mai 2017 at 18:21 // Răspunde

  Povestea urmaşilor NAZIŞTILOR care s-au convertit la IUDAISM. Unul dintre ei era rudă cu HITLER şi s-a mutat în Israel

  n cercurile evreieşti circulau de multă vreme zvonuri conform cărora o serie de “penitenţi” – copii ai naziştilor care au trecut la iudaism – încearcă “să spele astfel păcatele taţilor lor”.

  Ziaristul britanic a descoperit că informaţia este adevarată.

  http://www.evz.ro/povestea-urmasilor-nazistilor-care-s-au-convertit-la-iudaism-unul-dintre-ei-era-ruda-cu-hitler-si-s-a-mutat-in-israel.html

  • UDMR-isti nu-si asuma responsabilitatea // 5 mai 2017 at 18:26 // Răspunde

   Desi au facut genocide contra romanilor din Transilvania, ungurii n-au procese de constiinta!

   Nazistii au fost stigmatizati iar hortistii criminali de razboi sunt omagiatii!!!!!

 5. Diac Stefan // 7 mai 2017 at 16:56 // Răspunde

  Cred ca am o soluti la aceasta problema si anumea amestecare populatiei
  In regimul comunist de exemplu un absolvent maghiar la medicina din Timisoara era obligat de stat sa profeseze meseria in Iasi sau in orice zona din Romania aleasa de PCR pentru al asimilia mai repede deacea cred ca ar trebui procedat la fel si cu ungurii din Hargita si Covasna
  Sau daca nu atunci sa ii obligam sa renunte la identitatea lor la fel cum au incercat si ei prin uno trio nationum sau maghiarizarea numelor lor ori prin retragerea tuturor drepturilor inclusiv cea la proprietate!

 6. M-am suit in masina si am facut 250 km ca sa ajung la Sovata la o pastravarie sa “mananc” un peste prins de mine.
  Dupa ce am mancat m-am plimbat pe acolo iar pe o straduta am fost oprit de o batranica care mi-a spus ca de 30 de ani nu a mai auzit vorbindu-se pe strada ROMANESTE !!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii