Noutăți

UIMITOR – Inginerii din Marea Britanie RIDICĂ obiecte prin LEVITAȚIE

Inginerii din Marea Britanie au dezvoltat un sistem care poate apuca, ține și muta obiecte mici fără să le atingă, folosind “holograme” din undelor sonore.

Sunetul poate face ca obiecte de dimensiuni diferite să plutească în aer sau apă. Acest lucru ne permite să manipulăm celulele, lichidele, compușii sau vietățile fără a le atinge sau contamina. Cu toate acestea, este necesar ca ținta să fie acoperită cu elemente acustice sau manevrabilitatea va fi redusă”, au scris cei de la Universitățile Bristol și Sussex.

ASCULTĂ:
Banner Radio bun
http://frecventa-sufletului.ro/

Până în prezent, echipa a testat designul pe obiecte mici cum ar fi un bob de mazăre, pe care l-au putut manipula la circa 30-40 cm depărtare. Pentru experiment cercetătorii au creat un ansamblu de difuzoare audio pentru a crea unde sonore în jurului obiectului. Acestea creează un câmp de forță care pot ține în loc obiectul manipulat.

Profesorul Bruce Drinkwater de la Universitatea din Bristol, unul dintre autorii studiului, a declarat că acest tip de “manipulare” a lucrurilor va fi tehnologia viitorului.

“Metoda noastră, sperăm, va fi aplicată acum, atât la o scară mai mică – poate pentru scopuri medicale – cât și la o scară mai mare, pentru manipularea materialelor periculoase într-un fel de linii de producție în care omul să nu fie nevoit să intre în contact cu acestea.”

Ideea nu este nouă, oamenii de știință vorbesc de acum 4 ani despre o metodă de calibrare a difuzoarelor pentru a obține levitația unor obiecte, însă se pare că de abia acum s-a și reușit crearea dispozitivului.


sursa:bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on UIMITOR – Inginerii din Marea Britanie RIDICĂ obiecte prin LEVITAȚIE

  1. …Pentru că au luat în considerare și apoi au studiat intens legendele unor popoare (dar și ale celților, ascunse, retrase din literatura oficială) conform cărora se relatează cu anumite construcții au fost realizate prin ridicarea blocurilor de piatră cu ajutorul sunetelor.
    Noi încă mai batjocorim legendele noastre (nu toți, dar mulți și încă mai ales oficiali) în timp ce mulți englezi și americani bântuie prin munții noștri studiind intens fenomenele destul de rare în lume (nu unice, dar în multe locuri există obligativitatea de a nu se scrie, de a nu se discuta despre asemenea subiecte).
    Toate cele bune și frumoase !!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii