Noutăți

Uimitor: California, unul dintre cele 50 de state ale SUA, a devenit a 5-a economie a lumii, după… SUA, China, Japonia și Germania!!!

  •  
  •  
  •  

Adevarul.ro: Ajutată de tehnologie, divertisment şi agricultură, economia statului american California a crescut între 2016 şi 2017, urcând pe locul cinci în lume, înaintea Marii Britanii, scrie The Guardian.

În ciuda faptului că are o populaţie de numai 40 de milioane, în comparaţie cu cei 65 de milioane de oameni din Marea Britanie, produsul intern brut al statului California de 2.700 de miliarde de dolari l-a depăşit pe cel al Marii Britanii de 2.600 de miliarde de dolari. PIB-ul aşa numitului „stat de aur” a crescut cu 127 miliarde de dolari în perioada 2016-2017, în timp ce producţia economică a Regatului Unit a scăzut uşor în acea perioadă, măsurată în dolari americani, datorată în parte fluctuaţiilor cursului de schimb. PIB-ul britanic a scăzut constant de la 3.000 de miliarde de dolari în 2014, potrivit cifrelor Băncii Mondiale.

Datele demonstrează imensitatea economiei din California, gazdă a sectorului tehnologic înfloritor din Silicon Valley, a capitalei lumii de divertisment, Hollywood, şi a „bolului de salată” din America, prin centrul său agricol. De asemenea, reflectă o evoluţie substanţială în urma recesiunii care a urmat crizei financiare din 2008. Producţia economică a Californiei este acum depăşită doar de PIB-ul Statelor Unite, Chinei, Japoniei şi Germaniei.

Citeste mai mult: adev.ro/p8avub


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Uimitor: California, unul dintre cele 50 de state ale SUA, a devenit a 5-a economie a lumii, după… SUA, China, Japonia și Germania!!!

  1. Sa vedem ce o sa se intample cu economia acestui stat, cand o sa le bata cutremurul cel mare la usa. Nu de alta, dar se afla pe Cercul de foc al Pacificului, intr-o zona de rift!
    Astia stau pe un cazan care sta sa explodeze!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii