Noutăți

Uimitoarele peisaje create de ghețarii de pe fundul Lacului Sassolo (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Următoarele fotografii realizate în lacul Sassolo, situat în Valea Sambuco, Elveția, ne dezvăluie o lume subacvatică uimitoare cum rar ne-a fost dat să vedem. Aceste cadre au fost surprinse de fotograful și scafandrul Franco Banfi și prezintă structurile uriașe de gheață „prinse” pe fundul lacului aflat la granița cu Italia.

“Dacă nu cunoşti locurile sau ești lipsit de experienţă în scufundări, atunci este foarte periculos să te aventurezi în aceste locuri. Temperaturile sunt de maxim 2 grade cu plus, iar în funcție de grosimea ghețarilor pe sub care te aventurezi, vizibilitatea poate fi extrem de mică. Tunelurile create prin ghețarii sunt fascinante. Experienţa este cu adevărat unică, iar priveliştea pare dintr-o altă lume”, susține Franco Banfi.

Banfi are la activ peste 100 de scufundări atât în lacuri montane cât și în Oceanul Arctic: “Îmi risc viaţa, dar am mulţi ani de experienţă şi vreo sută de scufundări la activ. Pasiunea mă împinge să fac poza perfectă”, a ținut să puncteze curajosul explorator, citat de Daily Mail.

lake-sassolo (2)[2] lake-sassolo (10)[2] lake-sassolo (8)[2] lake-sassolo (6)[2] lake-sassolo (5)[2] lake-sassolo (4)[2] lake-sassolo (3)[2]

sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1282821/Lake-Sassolo-The-magical-world-alpine-lake.html

sursa: http://www.amusingplanet.com/2010/06/underwater-ice-formations-in-lake.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii